Data publicării:

Interesul din spatele invalidării alegerilor de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Puiu Lucian Georgescu, despre reluarea alegerilor, subiectul fierbinte al momentului

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, a fost invitat la interviurile DC News unde a vorbit despre interesul care a stat la baza invalidării alegerilor de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați.

Puiu Lucian Georgescu a vorbit despre situația de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Potrivit acestuia, în centrul unui grup se află un profesor debutant care urmărește să își facă o universitate pe persoană fizică. 

„Este un grup. În centrul acestui grup se află un domn profesor debutant, de la PSD, care urmărește cu o ardoare demnă de o cauză mai bună să-și facă o universitate pe persoană fizică, o universitate nouă de medicină și farmacie.

El ar trebui să ia o parte din patrimoniul imobiliar, o parte din patrimoniul financiar, apoi să mute toți oamenii, să-i oblige pe toți să dea încă o dată concurs pentru fiecare post, să facă încă o dată acreditările.

Există o tendință în lume, nu doar în România, o tendință de concentrare a universităților în jurul unor poli. Noile structuri sunt mai puternice, în mod evident, decât celelalte: Politehnica cu Piteștiul, Babeș-Bolyai cu Reșița, Universitatea Tehnică din Cluj cu cei de la Baia Mare. Există o tendință.

Acum 3 ani, când au început presiunile făcute de un deputat, eu mi-am exprimat public poziția că nu sunt de acord cu această împărțire, nu mă puteam împotrivi unei legi pe care a și inițiat-o domnul deputat. Era prea mare funcția lui  față de puterile mele, dar am spus clar că nu am niciun fel de gând să fiu de acord cu această chestie. Au fost presiuni succesive, iar acum era o ocazie ca acest vis foarte frumos pentru domnia să și foarte urat pentru ceilalți, ar putea să aibă un sfârșit fericit pentru el.

În jurul lui este un grup mic de oameni cu niște interese, financiare sau de putere, clare. Petentul este un plagiator recunoscut. Astfel de persoane, în lumea noastră academică, nu sunt cele mai respectate persoane. El a copiat un articol al unui finlandez și ne-am făcut de râs la momentul ăla.". a spus Puiu Lucian Georgescu. 

 

„Încep să cred că lucrurile sunt organizate"

„De ce a rămas în Universitate. De ce nu se retrage? Care e nivelul sancțiunilor?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Nivelul sancțiunii a fost acela de avertisment, din păcate. Așa s-a apreciat la nivelul Comisiei de etică și al Senatului. Strict acela de avertisment cu interdicția de a avea o funcție de conducere pe o anumită perioadă. Cred că s-a terminat acea perioadă.

Raportul menționează unele erori tehnice făcute la nivelul Senatului Universității unde era contracandidatul. Programarea acestei ședințe de Senat, în mai puțin de 24 de ore, mi se pare că este o greșeală intenționată. Dacă era el câștigătorul alegerilor nu s-ar fi spus nimic de chestia asta. Fiind eu acela, imediat după validare s-a contestat. E o presupunere.

Sunt multe coincidențe care vin într-un efect de cascadă, de bulgare de zăpadă pe pantă, și eu care n-am fost niciodată un adept al teoriei comploturilor, încet, încet, încep să cred că lucrurile sunt organizate.”, a spus rectorul Puiu Lucian Georgescu la Interviurile DCNews de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel