Data publicării:

Interesele de securitate ale SUA în Europa și „gruparea vulturilor“ din NATO. Hartmann: România este indestructibil legată de acest lucru

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit despre interesele de securitate ale Statelor Unite ale Americii în Europa.

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre cele trei grupări europene din interiorul NATO în ceea ce privește abordarea față de Federația Rusă. Acesta este de părere că România și Polonia reprezintă cei mai importanți aliați ai Statelor Unite ale Americii în Europa.

„În acest moment vedem lumea NATO împărțită cam în trei grupări. Prima este gruparea vulturilor, cu țările baltice, Polonia, Cehia și Slovacia. Această grupare vrea un război rapid, total și de înfrângere a Federației Ruse. Este în AND-ul lor de țări care au fost lovite, rupte, insultate și violate în istorie să aibă o dorință extrem de puternică de înfrângere a Rusiei. Ar fi o replică fundamental istorică și o reparare a marilor daune și traume pentru acele națiuni.

Al doilea este grupul central-european, care este mult mai domol, mult mai liniștit. Este format din țările central europene, de binomul franco-german, Luxemburg, Belgia, Olanda, fiecare urmărindu-și interesele geostrategice naționale.

Al treilea grup este grupul țărilor din este, ca România, Bulgaria, țări în care intră și Ungaria la ora actuală, grupă condus de Statele Unite în mod direct în ceea ce privește politica de securitate. În raport cu centrul de putere economic european, politica României este indestructibil legată de politica de securitate a Statelor Unite ale Americii. Probabil că noi și polonezii, pe Flancul Estic, reprezentăm cei mai importanți aliați pe care SUA îi are în întreaga Europă. Noi reprezentăm prietenia fundamentală care a trecut de mult de vorbe. Sunt 5.000 de soldați NATO, dintre care 3.100 sunt americani. Acest număr dovedește nu numai o aplicabilitate a acestei prietenii, dar și identitatea de obiective între România și SUA“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, H. D. Hartmann, analist de politică externă.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Hartmann: Ministeriala NATO de la București, un semnal fundamental. Mircea Geoană a avut un rol hotărâtor

Youtube video image

H.D. Hartmann: Până să ne atace rachetele rusești, noi avem o altă problemă

 

Analistul de politică externă s-a referit la deminarea Ucrainei. Vestea bună este că SUA au promis că vor oferi tehnologie de deminare a Mării Negre.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat că a lansat un proiect de formare în domeniul deminării în valoare de 47,6 milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina. Guvernul Ucrainei estimează că 160.000 de kilometri pătrați din teritoriul său ar putea fi contaminat cu mine și alți explozibili.

„Statele Unite Americane și-au asumat plenar și fundamental că vor oferi tehnologie de deminare a Mării Negre. Va exista o problemă în viitor a minelor ucrainene. Ucrainenii au minat o parte a litoralului ucrainean tocmai pentru a nu lăsa desantul marin rusesc să ocupe plajele din jurul și din fața Odesei. La un moment dat, acestea vor trebui deminate”, a zis H.D. Hartmann (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -     Summitul NATO de la București. Chirieac: Să stăm lipiţi de SUA! Are interesul să ţină România întreagă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel