Data publicării:

Interdicții pentru profesorii care nu sunt vaccinați? Cîmpeanu răspunde și are un mesaj despre Ioana Mihăilă

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu. Foto: Crişan Andreescu
Sorin Cîmpeanu. Foto: Crişan Andreescu
Sorin Cîmpeanu a dezvăluit, la DCNewsTV, ce subiecte se află pe masa discuțiilor dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, în contextul pandemiei și noului an școlar. 

Ministrul Educației a fost întrebat, în cadrul interviului acordat DCNewsTV, dacă vor fi anumite interdicții pentru personalul care lucrează în școli și care nu e vaccinat împotriva infecției cu SARS-CoV-2. 

„În momentul de față, pe masa discuțiilor dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății se află măsura testării, în cazul în care prezintă simptome specifice. Acesta este stadiul acum”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul adăugând că discuțiile sunt în desfășurare. 

„Deciziile diferă de la stat la stat. Sunt state în care se discută de o testare periodică a personalului din școli”, a mai explicat ministrul Educației. 

Centre de vaccinare în școli. Cîmpeanu, despre discuțiile cu Gheorghiță și Mihăilă

Cu privire la organizarea unor centre de vaccinare în școli, ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut următoarele declarații: „Este o discuție pe care o avem împreună cu Valeriu Gheorghiță și cu ministrul Sănătății. Susținem acest lucru, precizând că, înainte să le organizăm în septembrie, în școli, ele sunt disponibile acum, pentru publicul larg, pentru toată lumea, inclusiv părinți, elevi, profesori, pentru a merge mai aproape de cei care vor decide să se vaccineze. Există, însă, o constrângere majoră: trebuie să avem fluxuri separate. Suntem în curs de identificare a acelor școli care au cabinete medicale și care permit organizarea de fluxuri separate.”

Deciziile finale vor fi luate la începutul lunii septembrie, de comun acord cu Ministerul Sănătății, care e foarte îndreptățit să se pronunțe. Am constatat o disponibilitate și o deschidere pentru orice soluție este în avantajul școlii din partea Ministerului Sănătății”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. „Cu doamna ministru Mihăilă există disponibilitate de dialog și de sincronizare”, a adăugat ministrul. 

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reconfirmat, în cadrul interviului de la DCNewsTV, că școala va începe cu prezență fizică, pe 13 septembrie 2021. „Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică”, a spus, încă de la începutul interviului acordat DCNewsTV, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, informaţiile aşteptate de către elevi, studenţi şi părinţi, live la DC News

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel