INTERCEPTĂRI. Ecaterina Andronescu, către o jurnalistă Antena 3: Sper să mai vorbiți cu mine!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
Ecaterina Andronescu, f ostul ministru al Educației,  a fost interceptată.

Între 2009 și 2016 au fost emise peste 26 de mii de mandate de interceptare în baza legii Siguranței Naționale a României, însă doar 32 de persoane au fost condamnate definitv.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre acest subiect la Antena 3, în emisiunea Mihaelei Bîrzilă.

"Mă minunez, încă o dată, de aceste lucruri. Am fost interceptată în 2014 din august până în februarie. Întrebarea mea este: de ce am fost pusă sub semnul întrebării din moment ce eram în viața publică din 1996 și toată lumea cred că știa că nu sunt un pericol pentru siguranța națională? Asta m-a durut și continuă să mă doară foarte tare. Nimeni nu mi-a explicat de ce am fost interceptată", a zis Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Întrebată cu câți oameni a vorbit în perioada când a fost interceptată, ministrul a spus: "Am vorbit și cu dumneavoastră! Am vorbit cu oamenii cu care intru în contact în viața privată și profesională, cu rudele, colaboratorii mei, jurnaliști etc".

Mihaela Bîrzilă a intervenit și a zis: "Dacă am fost interceptată în timp ce vorbeam cu dumneavoastră, asta ce înseamnă? Că și telefonul meu a fost urmărit mai departe?".

"În orice caz, vă rog să nu trageți concluzia că nu trebuie să mai vorbiți cu mine. Asta ar fi încă o apăsare pe sufletul meu. Nu știu ce răspuns să vă dau", a spus Ecaterina Andronescu.

"În niciun caz! Doamne ferește!", a adăugat jurnalista de la Antena 3.

[citeste si]

"Cred că au fost ascultate doar convorbirile pe care le-am avut eu. Nu cred că au fost urmărite, mai departe, și persoanele cu care am vorbit", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel