Inteligența artificială ar putea crea filme de succes în următorii 2 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Regizorul Joe Russo afirmă că inteligența artificială ar putea crea filme de succes în următorii doi ani.

Inteligența artificială (AI) își face simțită prezența în orice industrie. De curând, inteligența artificială a câștigat premiul pentru cea mai bună fotografie și a lansat două reclame false cu oameni falși, confor Interesting Engineering.

De la asistență medicală la transport, Ai se răspândește în toate domeniile, dar nu într-un mod total rău.

Industria cinematografică, de teamă să nu rămână în urmă, adaptează inteligența artificială și învățarea automată în domeniile efectelor speciale, diminuarea îmbătrânirii actorilor și eficientizarea proceselor de pre-producție. De exemplu, cu utilizarea unei noi tehnologii VFX și AI, Harrison Ford, în vârstă de 79 de ani, a fost făcut să arăte ca un bărbat de 30 de ani în cel mai recent film Indiana Jones.

Deși acesta este un exemplu al modului în care această nouă tehnologie ar putea ajuta la creșterea experienței cinematografice a spectatorilor de cinema, unii spun că ne putem aștepta la filme complet generate de AI în următorii doi ani.

Într-un interviu pentru Collider, Joe Russo, care a regizat filme Marvel precum „Avengers: Infinity War” și „Captain America: Civil War”, a declarat categoric că, cu ajutorul inteligenței artificiale oricine va putea să realizeze o poveste de film în funcție de preferințe.

„Ai putea să intri în casa ta și să salvezi AI pe platforma ta de streaming: Hei, vreau un film cu avatarul meu și avatarul lui Marilyn Monroe. Vreau să fie o comiție romantică pentru că am avut o zi grea. AI va reda o poveste cu dialog care imită vocea ta”, a spus Russo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel