Întâmpinarea Domnului, 2 februarie. Ce trebuie să faci, astăzi, pentru spor şi sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Astăzi, 2 februarie, prăznuim Întâmpinarea Domnului. Iată ce trebuie să faci în această zi pentru a avea spor și sănătate.

În zilele noastre, se săvârşeşte întocmai procesiunea intrării pruncului în biserică, aşezarea lui în faţa uşilor împărăteşti şi împărtăşirea mamei cu Sfintele Taine.

Pentru spor şi sănătate, în această zi de sărbătoare, credincioşii cinstesc icoana Maicii Domnului numită "Îmblânzirea inimilor împietrite" sau "Profeţia lui Simeon",  în care Maica Domnului este înfățișată fără Iisus, cu şapte săbii străpungându-i pieptul.

În tradiţia populară, sărbătoarea este numită şi Ziua Ursului. În multe localităţi rurale, copiii sunt unşi cu grăsime de urs. Se spunea că astfel puterea animalului este transferată la copii.

Vezi și: Întâmpinarea Domnului. Ce NU ai voie să faci astăzi. Cântare unică în Biserica Ortodoxă

În ziua praznicului, este bine ca mamele ai căror copii sunt bolnavi să dăruiască lucruri de îmbrăcăminte copiilor săraci. Împlinirea acestui ritual aduce bucurii şi alungă boala din familiile generoase.

Tot în această zi are loc "Târcolitul viilor", un ritual de ocol, îndeplinit de viticultori. În Transilvania, bărbaţii merg să taie şi să lege via. Din crenguţele de viţă îşi împodobesc pălăriile şi fac o petrecere la care dezgroapă o sticlă de vin din anii trecuţi.

Vezi și: Întâmpinarea Domnului, 2 februarie. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel