Întâlniri de taină la Cotroceni? Chirieac: Se face loc la prezidenţiale doamnei Kovesi
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: Agerpres
sursa foto: Agerpres
Bătaie mare pe funcția de președinte al României. Analistul Bogdan Chirieac spune că se forțează candidatura Laurei Codruța Kovesi. 

Analistul Bogdan Chirieac a fost întrebat ce jocuri de culise s-ar face la Cotroceni. 

"Se încearcă să se facă loc doamnei Laura Codruţa Kovesi. Se încearcă convingerea PNL, în special a preşedintelui Klaus Iohannis, ca partidul să sprijine candidata la preşedinţie. PNL, acum, are nişte probleme interne. Ca de obicei, în preajma alegerilor, apar fisurile dintre fostul PDL şi fostul PNL, acum sunt toţi în PNL:

Sunt discuţii vis-a-vis de candidatura la preşedinţie. Lumea se aştepta ca, într-adevăr, premierul Nicolae Ciucă să fie candidatul PNL, deci era o zonă de raţionalitate, ca să spun aşa. Ei bine, problema doamnei Kovesi este acum să se suspende în perioada campaniei electorale pentru 2024 din funcţia de procuror general european iar în cazul unei înfrângeri să se poată întoarce. Dacă PNL va alege s-o sprijine pe doamna Kovesi, atunci faţa alegerilor prezidenţiale 2024 se schimbă. Şi, sigur, partenerii noştri occidentali speră că domnia sa va reuşi să lupte eficient împotriva corupţiei," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Chirieac: "Kovesi s-ar putea dovedi un fel de Clotilde Armand"

Analistul politic spune că de fapt Laura Codruța Kovesi ar putea semăna cu primarul Sectorului 1, Clodilde Armand, ceea ce ar fi un regres pentru România. 

"Acum, noi ştim ce a însemnat războiul român-român din 2014-2016. Dar problema care ne preocupă pe mulţi este aceea că doamna Kovesi s-ar putea foarte bine dovedi, în realitate, un fel de Clotilde Armand de la Sectorul 1, dar extinsă pe suprafaţa întregii Românii. O persoană ciudată, fără viziune, fără un program politic real. Ar înseamna un regres semnificativ pentru România" a spus analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV.

Propuneri există însă din partea mai multor partide. De pildă, liberalii spun că Nicolae Ciucă va fi cel care va candida din partea PNL la prezidențiale. Pe de altă parte, cei de la AUR l-au anunțat deja pe George Simion. Iar alte voci din PSD l-au dat pe Mircea Geoană ca un posibil candidat din partea Partidului Social Democrat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel