Întâlnire Teodor Meleșcanu - Michele Ramis. Ce au discutat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Joi, 15 iunie, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o în audiență pe Michele Ramis, ambasadorul agreat al Republicii Franceze în România, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a subliniat întreaga disponibilitate a MAE de a o sprijini pe parcursul mandatului în activitatea de promovare a relațiilor dintre România și Franța.

Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi cu privire la stadiul și perspectivele cooperării bilaterale în sfera dialogului politic, a colaborării economice și a schimburilor culturale, fiind reafirmat angajamentul ambelor părți privind aprofundarea relației bilaterale privilegiate și continuarea implementării Foii de parcurs actualizate a Parteneriatului strategic, arată sursa citată.

Ambasadorul agreat al Republicii Franceze și-a exprimat dorința de a contribui dinamic la identificarea și valorificarea de noi oportunități de extindere a relațiilor dintre cele două țări. În cadrul dialogului, precizează MAE, a fost evocată colaborarea intensificată în pregătirea Sezonului cultural comun (30 noiembrie 2018 — 14 iulie 2019), un program cultural complex, care va reprezenta o excelentă ocazie de a evidenția diversitatea relațiilor bilaterale și soliditatea parteneriatului european româno-francez, proiectat spre viitor.

Au fost, de asemenea, abordate principalele subiecte de interes ale agendei europene, fiind subliniată importanța unei coordonări structurate și de substanță româno-franceze în plan european, inclusiv în perspectiva preluării de către România a președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel