Întâlnire cu Arta. TM2023: Loredana Munteanu ne plimbă cu Tramvaiul Poeziei la DC News și Spectacola / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
oredana Munteanu ne plimbă cu Tramvaiul Poeziei la DC News și Spectacola
oredana Munteanu ne plimbă cu Tramvaiul Poeziei la DC News și Spectacola
Vineri, ora 19:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe DC News și Spectacola. Tramvaiul Poeziei face parte anul acesta din programul cultural Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.  

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 

Săptămâna aceasta, Loredana Munteanu, fondator al Asociației „Arta Nu Mușcă” și organizator „Tramvaiul Poeziei”, vine în platoul Spectacola și DC News cu o invitatie inedită: o plimbare cu Tramvaiul Poeziei.

Tramvaiul Poeziei este o intervenție cultural urbană, cu caracter gratuit, destinat publicului larg, ce propune 5 călătorii interdisciplinare cu focus pe poezie contemporană, poezia orașului, momente muzicale și povești de pe 3 trasee, cu scopul de a crea o experiență inedită pentru redescoperirea lecturii și a reconectării  cu orașul în care trăiește. 

*Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Tramvaiul Poeziei ajunge la Timișoara, pe 3 și 4 iunie! 5 călătorii urban-poetice, momente muzicale și povești despre oraș. 

Tramvaiul Poeziei, eveniment ajuns la a 3-a ediție, este o invitație adresată publicului larg de a se bucura, pe 3 și pe 4 iunie, de 5 călătorii interdisciplinare în tramvaiul desenat de artistul Dan Perjovschi. Călătoriile oferă ocazia incursiunii în lumea poeziei contemporane, a orașului, dar înseamnă totodată și momente muzicale și povești de pe 3 trasee din oraș, cu scopul de a crea o experiență inedită pentru redescoperirea lecturii și a reconectării cu Timișoara. Tramvaiul Poeziei este un proiect al Asociației „Arta Nu Mușcă”. 

Urmează stația poeziei! Cele 5 călătorii urban-poetice îi au în centrul atenției pe 5 poeți cunoscuți și apreciați de public: Svetlana Cârstean, Moni Stănilă, Alina Purcaru, Radu Vancu și Andrei Dosa, fiecare având atribuite, în cele 2 zile, câte două ore de lectură și discuție, moderate de Raisa Beicu, de profesie jurnalist, creatoare de conținut, pasionată de cultură. 

Pe parcursul acestor călătorii inedite, publicul va putea afla și informații captivante despre Timișoara de la ghidul istoric Marius Daniel Igna, care va însoți participanții în cele 2 zile ale evenimentului. Mai mult decât atât, întreaga experiență culturală va fi îmbogățită de recitaluri muzicale susținute de artiști locali: Andrei Mihail Radu și Abel Chircă la vioară, Csaba Zsolt Maksay la violoncel, Alexandra Mahu și Bogdan Preda la flaut.


Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de vineri, 2 iunie, de la ora 19:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook DC News și Spectacola, dar și pe DC News TV

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro  și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania    

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201                 

Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/                  

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola                 

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en                    

Site: https://ww.dcnews.ro/                      

TikTok: https://www.tiktok.com/@rodcnews   

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel