Întâlnim oameni dintr-un motiv: este soartă sau întâmplător?
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Andrea Piacquadio
Foto Ilustrativ/Pexels Andrea Piacquadio
Unii cred că întâlnim diverse persoane pur întâmplător, alții, în schimb, cred cu fermitate în destin. Care este rolul oamenilor pe care îi întâlnim în cursul vieții noastre și ce mesaje ne aduc ei în dar? 

Există întâlniri în viața unei persoane pe care le putem defini ca fiind aproape magice, pentru că au puterea de a ne împinge la schimbare și de a ne face să deschidem ochii asupra unor aspecte ale existenței noastre pe care a sosit momentul să le schimbăm.

Fie că este vorba de dragoste sau de o prietenie specială, o întâlnire ne poate schimba pentru totdeauna. Crezi că atragi către tine doar persoanele greșite care te rănesc?

Ar putea fi o coincidență?

Potrivit unor teorii interesante, toți oamenii pe care îi întâlnim de-a lungul anilor ar veni la noi ghidați de un fir invizibil.

O putem numi soartă sau karma, în timp ce unii o numesc pur și simplu „șansă”. Dar suntem siguri că aceasta este doar o coincidență? De ce, atunci când intrăm în contact cu o persoană specială, ni se pare că întâlnirea cu ea nu poate fi doar rezultatul calculului probabilităților?

Acești indivizi au puterea de a ne determina să schimbăm lucrurile care ne fac rău, sau ne-ar putea ajuta să ne deschidem ochii asupra unei anumite nevoi pe care încercăm să o ascundem chiar și de noi înșine; când sosește momentul potrivit, conform Tao-ului chinezesc, totul este aliniat după o logică care este doar aparent întâmplătoare.

Ceea ce putem face este să continuăm să ne menținem deschiși către univers și să nu încetăm să ne îndoim de noi înșine.

Ce întâlniri ne schimbă viața

Potrivit unora, există niște oameni sau, mai bine spus, niște conexiuni, care au puterea de a ne ajuta să ne schimbăm viața.

Ele pot avea diferite funcții, depinzând mereu de ceea ce avem nevoie în acel moment particular al existenței, totuși, întâlnirea lor provoacă în noi o profundă reînnoire interioară. Iată care sunt acestea :

Oamenii care ne ajută în drumul nostru de creștere

Aceste conexiuni au funcția de a ne încuraja să creștem, sau să ajungem la un nivel superior. Când intrăm în contact cu astfel de persoane, înțelegem rapid că lumea are planuri foarte specifice pentru noi. Nu știm ce sunt ei, dar putem fi siguri că ceva din noi este destinat să se schimbe pentru totdeauna. 

Oamenii  care ne împing să mergem înainte 

Această categorie de indivizi ne însoțește doar pentru o perioadă scurtă de timp, dar are o funcție foarte importantă: de a ne aminti de natura drumului nostru.

Oamenii care ne vor însoți pe viață

Această categorie de indivizi este foarte rar întâlnită, totuși toți, mai devreme sau mai târziu, vom intra în contact cu o figură specială care ne poate fi sprijinul pentru întreaga noastră existență.

Oamenii care ne aduc un răspus

Când căutăm un răspuns pe care nu îl găsim nicăieri, lumea ni se pare un loc ostil. Uneori se întâmplă să întâlnim o persoană care deține răspunsul pe care îl căutăm și care ne va ajuta pe drumul nostru de creștere psihologică.

Oamenii care ne învață ceva 

Acest tip de oameni este foarte asemănător cu precedentul deoarece pleacă de la satisfacerea unei nevoi profunde pe care o purtăm ascunsă în noi înșine. Când vine momentul potrivit (poate dura ani de zile!), Universul ne trimite un ajutor care are sarcina de a ne oferi o lecție importantă.

Există însă și oameni în prezența cărora nu găsim o explicație

Când un individ ne face rău sau face lucruri care ne îngreunează viața, prima reacție este, desigur, să-l alungăm. Dar dacă soarta l-ar fi trimis la noi pentru a ne pune la încercare? Sau să ne deschidă ochii și să ne împingă să ne schimbăm viețile?

Sursa articol: Al Femminile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel