Intabularea terenului de la Complexul Astoria, în favoarea unui fost șef de la ANAF. Grindeanu a mințit: Nu a sesizat DNA-ul
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu
Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ar fi mințit atunci când a declarat că va sesiza DNA în legătură cu situația de la Complexul Astoria Snagov.

În urmă cu aproape trei săptămâni, Sorin Grindeanu a anunțat că va sesiza Poliția, Parchetul General și DNA în legătură cu intabularea dreptului de folosință a terenului de la Complexul Astoria din Snagov în favoarea unei firme controlate de Marius Gaga, fostul șef al Corpului de Control al ANAF.

"Anunț că voi solicita instituțiilor abilitate ale statului să cerceteze situația și să ia măsurile legale care se impun. Poliția, Parchetul General, DNA…. oricare dintre aceste instituții vor avea sprijinul meu, ca ministru al Transporturilor, pentru aflarea adevărului. Dacă există vreo infracțiune, cei vinovați trebuie să plătească! Indiferent de numele lor și de perioada în care au fost în funcție”, declara Grindeanu, atunci.

"Nu a fost identificată nicio sesizare"

Dar se pare că totul ar fi fost doar o mare minciună. Publicația Defapt.ro a solicitat Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să comunice dacă a primit vreo sesizare în acest sens de la ministrul Sorin Grindean, iar răspunsul a fost negativ.

”Nu a fost identificată nicio sesizare formulată de ministrul Transporturilor, respectiv ministrul Sorin Grindeanu, cu privire la înstrăinarea patrimonială a Complexului Astoria Snagov”, a transmis DNA la solicitarea Defapt.ro.

Complexul Astoria Snagov a fost scos la vânzare după intrarea în faliment a Societății Feroviare de Turism. În primăvara lui 2021, lichidatorul a anunțat, printr-un anunț publicat în ziarul Bursa, că va organiza o licitație publică cu strigare pentru vânzarea clădirilor, potrivit Club Feroviar. La licitație s-a prezentat doar firma Simart Arhitecture SA, care a adjudecat clădirile contra unei sume de 5,127 milioane de lei, echivalentul a 1,03 milioane de euro, adică 60% din valoarea evaluată. Ulterior, societatea Simart Arhitecture, controlată de Marius Gaga printr-un off shore înregistrat în Dubai, a intabulat tot terenul aferent complexului ceferiștilor, cu o suprafață de peste 20 de hectare.

Sorin Grindeanu, acuzat că favorizează firmele care au lucrat la podul prăbușit la Luțca

Sorin Grindeanu a fost implicat, recent, în scandalul iscat în jurul podului prăbușit la Luțca.

Ministrul ransporturilor se laudă că a reziliat contractul cu o firmă românească, prelungind cu ani buni finalizarea Autostrăzii Transilvania. Compania sancționată de CNAIR finalizase cu succes un lot pe aceeași autostradă. În schimb, firmele de partid sunt protejate, așa cum se întâmplă în cazul celor care au lucrat la podul prăbușit ieri la Luțca, peste Siret, spune un fost ministru al Transporturilor.

Podul s-a prăbușit la câteva luni după ce a fost reabilitat. Presa semnalase încă din luna martie că unul dintre pilonii podului este deteriorat, dar nici autoritățile locale, nici Ministerul Transporturilor nu au oprit traficul. În incident au fost rănite două persoane, iar două autoutilitare și o turmă de oi au fost strivite de betonul podului prăbușit.

Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a negat orice răspundere, afirmând că lucrarea nu a fost recepționată, dar nu a reușit să explice de ce a inaugurat podul și a permis traficul auto, chiar și după ce presa a semnalat degradarea unui pilon de susținere. Arsene spune că după semnalul din presă a solicitat expertize de la constructor și de la instituțiile de reglementare și că ar fi primit toate avizele necesare.

Sorin Grindeanu a expediat problema către Consiliul Județean, neasumându-și nicio responsabilitate în siguranța transporturilor rutiere. Nu s-a deranjat să meargă la locul tragediei, nici nu a dispus vreo anchetă. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel