Insulta și calomnia. Ce spune Neacșu despre opinia lui Motoc
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
neacsu_47412900
neacsu_47412900

Judecătorul Adrian Toni Neacșu a comentat sau cel puțin a vrut să comenteze, așa cum specifică, "opinia concurentă" a judecătoarei Iulia Motoc. El subliniază că în ciuda voinței se află "într-o imposibilitate absolută de a o face" pentru că nu a înțeles-o. 

Judecătorul a scris, potrivit magistrati.ro, că "D-na judecător Motoc își argumentează (teribil) votul pozitiv pentru reâncriminarea insultei și calomniei prin aceea că nu se impune reîncriminarea calomniei prin presă și reamitind  în acest sens jurisprudența constanta a CEDO care garantează libertatea de exprimare a presei.

Calomnia prin presă nu este încriminată...

Judecătoarea Motoc a spus "Apreciem că procesul de reîncriminare penală a insultei și calomniei prin presă nu este o soluție la presiunile pe care mass-media le exercită asupra sistemului judiciar, ținând cont de rolul general pe care mijloacele de informare în masa îl dețin într-o societate democratică”.

... sau este!

"Reamintesc și eu că art 206 se refera la toate formele de calomnie, inclusiv la cea prin mijloace de informare în masă", a conchis Neacșu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel