Instructor AUTO, dat în judecată după o mită de 800 de euro
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 dec 2020, 15:03
WhatsApp
instructor auto
instructor auto
Un instructor auto a fost dat în judecată după ce ar fi primit 800 de euro mită pentru a favoriza obţinerea permisului de conducere pentru o persoană. 

Potrivit unui comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Neamț, procurorii au dispus trimiterea în judecată a patru persoane, două acuzate de trafic de influență, iar celelalte două pentru cumpărare de influență.

În ambele situații, dosarele penale au fost inițiate ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție. În primul caz, procurorii susțin că unul dintre inculpați, în aprilie 2018, a pretins că ar avea influenţă asupra unor polițiști pentru a obţine restituirea, prin încălcarea dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, către cel de-al doilea inculpat, a permisului de conducere auto. Acesta fusese reţinut pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

„După ce s-a angajat că va obţine acest rezultat, inculpatul a primit de la cumpărătorul de influenţă suma de aproximativ 2.300 de euro”, se arată în comunicat.

În cel de-al doilea caz, un instructor auto este acuzat că a primit, în perioada august – octombrie 2019, 800 de euro de la un inculpat, pretinzând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul SPCRPCÎV Neamţ.

„În schimbul banilor, instructorul auto a dat asigurări că funcționarii în cauză ar fi putut facilita promovarea în mod fraudulos a inculpatului la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto”, susțin polițiștii, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?