Institutul Matei Balş: numărul cazurilor de rubeolă este în creştere
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sorin petrea
sorin petrea

Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' înregistrează din ianuarie un număr crescând de cazuri de rubeolă, a declarat  dr. Sorin Petrea, director medical al instituţiei.

"Numai de vineri până luni am avut 76 de cazuri. Acest fapt este urmarea, în mare măsură, a atitudinii rezervate faţă de vaccinări. Categoriile de vârstă predominant afectate în rândul pacienţilor prezentaţi sunt adolescenţii şi tinerii. Nu sunt forme grave. Singurele complicaţii care pot apărea, dar rar, 1 la 150, sunt meningoencefalite", a explicat medicul.

Rubeola se manifestă prin erupţie cutanată pe tot corpul, mărirea ganglionilor la nivelul cefei şi subraţelor, însoţite sau nu de febră moderată.

"Recomandăm ca la apariţia acestor semne să vă adresaţi medicului de familie, pentru precizarea diagnosticului şi recomandări de tratament adecvat. În cazul gravidelor recomandăm ca acestea să se prezinte direct la spitalul de boli infecţioase", a subliniat dr. Sorin Petrea.

El a mai spus că pentru evitarea îmbolnăvirilor, se recomandă ca persoanele cu rubeolă să rămână la domiciliu, evitând contactele din colectivităţi (creşe, grădiniţe, şcoli, licee, facultăţi, loc de muncă şi locuri aglomerate).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel