Institutul Cantacuzino, siguranţa naţională, hotărâre de Guvern
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Guvernul a adoptat o hotărâre pentru organizarea şi funcţionarea Institutului 'Cantacuzino'.

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino', informează un comunicat al Executivului transmis Agerpres.

Conform sursei citate, actul normativ reglementează stabilirea modului de organizare şi funcţionare a Institutului 'Cantacuzino', a numărului maxim de posturi, precum şi a bunurilor proprietate publică a statului asupra cărora se va exercita un drept de administrare. De asemenea, pentru îndeplinirea obiectului de activitate prevăzut în Ordonanţa de urgenţă Guvernului nr. 66/2017, hotărârea stabileşte, printre altele, tipurile de activităţi ce pot fi desfăşurate de personalul institutului, modul de finanţare a cheltuielilor, sursele de constituire a veniturilor proprii.

"Prevenirea îmbolnăvirilor, controlul bolilor transmisibile şi sănătatea publică reprezintă o problemă de siguranţă naţională. Previziunile privind evoluţia situaţiei epidemiologice pe teritoriul României în următoarea perioadă impun operaţionalizarea capacităţilor naţionale de producţie a mijloacelor de imunoprofilaxie pentru siguranţa stării de sănătate a populaţiei", menţionează Guvernul.

Institutul 'Cantacuzino' a trecut din subordinea Ministerului Sănătăţii în subordinea Ministerului Apărării Naţionale cu patrimoniul şi personalul aferent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel