Mediasind a adus Inspecția Muncii la Agerpres. Primul control la Agenție de la înființarea acesteia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sigla agerpres orizontal
sigla agerpres orizontal

O echipă de la Inspecţia Muncii, formată din cinci-şase persoane, a făcut un control pe data 24 iunie 2011, în jurul orei 15.00, la Agenţia de presă "Agerpres", susține Mediasind. Acțiunea are loc  în urma articolelor publicate în ultima perioadă despre posibilele ilegalităţi, abuzuri şi presiuni făcute de administraţia agenţiei, sesizate de federația sindicală.

Este pentru prima dată în existenţa Agerpres, când instituţia se confruntă cu un astfel de control.

sigla agerpres orizontal

Potrivit site-ului stareapresei.ro, a fost agitaţie mare în redacţie. Motivul controlului a fost acela că agenţia nu respectă contractul colectiv de muncă la nivel de instituţie pe anii 2011-2013.

Drectorul general interimar Ioan Roşca a stat până la sfârşitul programului, deşi, în mod normal, nu stă mai mult de trei ore pe zi. Cu toate acestea, el a declarat că nu a fost în acea zi la birou şi nu ştie nimic despre situaţia prezentată.

De asemenea, există există un raport disproporţionat de mare între numărul de personal angajat şi numărul de salariaţi cu funcţii de conducere, în favoarea celor din urmă.

Se pare că sunt probleme şi la criteriile de acordare a stimulentelor. Mai exact, nu se ştie care sunt acestea şi de ce şefii au primit 75% din suma alocată pentru recompense.

Totodată, sursa citată scrie că "planul de formare profesională trebuia (şi nu a fost) stabilit cu sindicatul. 13,6 miliarde de lei vechi au fost trecuţi de la cheltuielile de personal la capitolul “achiziţionarea de bunuri şi servicii”, în condiţiile în care angajaţii Agerpres au cele mai mici salarii din întreaga mass-media, deoarece ei sunt singurii angajaţi cărora li s-au diminuat abuziv salariile."

În schimb, termopanele din întreaga redacţie ar fi fost schimbate de trei ori într-un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel