INSOMNIE. Dr. Oz, sfaturi pentru un somn odihnitor
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Un somn de calitate este extrem de important pentru sănătatea întregului corp.

Iată ce soluţii îţi oferă Dr. Oz:

Seminţe de chia

Semințele de chia conţin o cantitate mare de acizi graşi Omega-3, care au rolul de a calma corpul. Ajută corpul să producă anumiţi hormoni care te ajută să ai un somn de calitate noaptea. Adaugă peste cerealele de la micul dejun câte o lingură cu seminţe de chia, seminţe de in şi nuci româneşti crude. Toate aceste alimente sunt bogate în Omega-3.

Cafea

Cafeaua este bogată în antioxidanţi buni pentru corp, însă nu reprezintă o soluţie bună să optezi pentru o cafea după-amiaza. Efectul cafelei poate să se prelungească și să-ţi distrugă somnul. Dr. Oz recomandă să consumi cafeaua dimineaţa şi să o eviţi după masa de prânz pentru a nu-ţi perturba calitatea somnului.

[citeste si]

Cina târzie

Măncărurile grase, precum şi consumul de alcool la masa de seară pot să-ţi distrugă somnul. În loc să consumi seara o masă copioasă, optează pentru ea în timpul zilei şi limitează-te ca la cină să mănânci ceva uşor şi nu mai târziu de orele 19-20.

Relaxare înainte de somn

Tehnicile de relaxare, ceaiurile calmante sau o carte bună te pot ajuta să te relaxezi, conform eva.ro. Încearcă terapii care te ajută şi urmează-le cu stricteţe pentru a beneficia de un somn de calitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel