Înșelătorie online. Cum a rămas un bărbat fără zeci de mii de lei, după ce a fost păcălit de o tânără
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Un bărbat a rămas fără zeci de mii de lei, după ce a fost înșelat online de către o tânără.

Un bărbat a rămas fără suma de 42.000 de lei, după ce a fost înșelat online de o femeie de 25 de ani.Potrivit unui comunicat al IPJ Dâmbovița, citat de Agerpres, femeia a susținut că este bolnavă şi are nevoie de bani pentru tratament, dar i-a promis și faptul că va avea o relaţie cu el. Cei doi au vorbit pe internet.

″În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada iunie-octombrie 2021, prin intermediul unor mijloace de comunicare la distanţă, prin folosirea unor nume mincinoase şi prin prezentarea unor împrejurări neconforme cu realitatea, femeia ar fi determinat un bărbat să-i remită în mod injust 42.000 de lei, cu promisiunea falsă că banii îi vor fi restituiţi. Pe parcursul zilei trecute, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul femeii, de unde au indisponibilizat un telefon mobil şi mai multe documente bancare”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Femeia, din judeţul Timiş, a fost reţinută, duminică, de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar în cursul zilei de luni urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti pentru dispunerea de măsuri preventive. Ea este cercetată acum pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

″În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitei”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

Noi înșelătorii în România. Ce sunt metodele "Coletul" și "Pelerinul"

După metoda accidentul, românii sunt înșelați chiar din pragul locuinței de către niște falși curieri. În plus acum că se apropie Paștele, escrocii au găsit și o nouă metodă de a înșela credincioșii.

Una dintre înșelătorii a fost denumită „Coletul“. Doi tineri, de 19 şi 22 de ani, din Dumbrava Roşie, sunt cercetaţi după ce au prădat un consătean, recurgând la la un tertip. Cazul a avut loc pe 27 martie 2022, când un bărbat a sesizat că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din locuinţă.

"În baza investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat un tânăr, de 19 ani, din Dumbrava Roşie, în timp ce se deplasa pe o stradă din aceeaşi localitate, iar în urma controlului efectuat asupra unui rucsac pe care acesta îl deţinea asupra sa, au fost descoperite bunurile sustrase“, anunţă Poliţia Neamţ. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel