Înșelătorie cu mașini. Descinderi de amploare la Constanța
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Înșelătorie cu mașini. Descinderi de amploare la Constanța / Foto: Pixabay, de andreas160578
Înșelătorie cu mașini. Descinderi de amploare la Constanța / Foto: Pixabay, de andreas160578
Mai multe percheziții au loc în Constanța, într-un dosar de înșelăciune cu autoturisme.

Înșelătorie cu mașini la Constanța. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, marţi, 14 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, instigare la înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, transmite Agerpres. Descinderile au loc sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

"Din cercetări a reieşit faptul că persoanele în cauză ar fi indus în eroare 5 părţi vătămate, de la care au primit aproximativ 250.000 de euro, reprezentând avans sau chiar plata integrală a unor autoturisme ce urmau a fi achiziţionate din ţări ale Uniunii Europene. După încasarea acestor sume de bani, maşinile fie nu au mai fost aduse beneficiarilor, banii fiind folosiţi în alte scopuri, fie au fost aduse, însă au fost vândute altor cumpărători ai parcului auto", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Conform aceleiaşi surse, la percheziţii participă şi poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Poliţiei Municipiului Constanţa şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi.

Prahova: Percheziții la suspecți de furt

Reamintim că și poliţiştii din Mizil au efectuat, luni, mai multe percheziţii în judeţul Teleorman, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt.

"Poliţiştii au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în zona rurală a municipiului Alexandria, judeţul Teleorman, în vederea documentării activităţii infracţionale a trei persoane bănuite de săvârşirea unei infracţiuni de furt, faptă săvârşită în luna octombrie, pe raza judeţului Prahova. În fapt, doi dintre bărbaţi, cu vârstele de 20, respectiv 30 de ani, sub pretextul că vor să repare cazane de ţuică în comuna Călugăreni, ar fi abordat o persoană din comună, care i-a primit în curtea sa, sustrăgând astfel mai multe unelte şi scule electrice", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Din cercetări a rezultat că prejudiciul cauzat în urma activităţii infracţionale este de aproximativ 2.200 de lei. În urma acestor percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă, printre care şi o parte dintre sculele electrice sustrase, precizează IPJ Prahova. Două persoane au fost duse la sediul Poliţiei Mizil, pentru audieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel