Înşelătorie cu indemnizaţia de sprijin Covid-19. Procurorii au intrat pe fir
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Procurorii investighează un caz în care sunt suspiciuni de înşelătorie cu indemnizaţia de sprijin COVID-19.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, prev. de art. 244 alin. (1) şi (2) C.pen cu aplic. art. 35 alin. (I) C.pen şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, prev. de art. 322 alin. (1) C. pen eu aplicarea art. 35 alin. (1) c.pen. ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen.,

În cuprinsul ordonanţei de inculpare s-a reţinut pe scurt:

"În perioada martie 2020 - ianuarie 2021, cei patru inculpaţi au indus în eroare Agenţia pentru Păţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti prin prezentarea ca adevarată a împrejurării mincinoase că peste 80 de persoane, în numele cărora au falsificat mai multe contracte de prestări servicii artistice şi declaraţii pe propria răspundere, sunt eligibili pentru a primi indemnizaţia de sprijin COVID 19 pentru domeniile de activitate restricţionate de autorităţi, în valoare de aproximativ 4.000 lei/lună, sumă din care au perceput un comision variabil, de până la 1.200 lei lunar, prejudiciind astfel bugetul de stat".

Prin ordonanţa procurorului din data de 22.01.2021 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de 3 inculpaţi. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea de măsuri preventive sunt instituţii reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel