Data actualizării:
Data publicării:

Insecta misterioasă care seamănă cu homarul, în România: "Are picioare blindate şi mandibule puternice cu care îşi muşcă duşmanii" (FOTO)

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
O insectă gigant care seamănă cu homarul poate fi văzută în România.

Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş a invitat, marţi, vizitatorii să intre în contact cu o insectă gigant din pădurea tropicală amazoniană, greierul Panoploscelis specularis, o insectă misterioasă care seamănă cu un homar despre care există puţine studii.

"Homar sau insectă? În expoziţia de bază a Secţiei de Ştiinţele Naturii te aşteptăm cu o insectă gigant din pădurea tropicală amazoniană, greierul Panoploscelis specularis, care seamănă cu un homar. Are picioare blindate şi mandibule puternice, cu care îşi muşcă duşmanii", a anunţat Muzeul Judeţean Mureş pe Facebook.

Greierul Panoploscelis specularis

Greierul Panoploscelis specularis este un omnivor, provine din junglele din vestul Americii de Sud, poate ajunge până la 8-10 centimetri lungime, fiind o insectă nocturnă ce trăieşte izolat, în păduri îndepărtate.

Ceea ce se cunoaşte despre acest tip de greier este faptul că atât masculii, cât şi femelele au un difuzor care emite un sunet în acelaşi timp, corpul le este maro închis, picioarele sunt foarte lungi şi spinoase, iar masculul este mai mic decât femelele, având între 6 şi 9 centimetri.

Colecţia Secţiei de Ştiinţele Naturii din Târgu Mureş totalizează peste 60.000 de piese, la care s-au adăugat exponatele achiziţionate recent printr-un proiect european, constând în 51 de specii de insecte exotice, între care Gândacul Goliat, una dintre cele mai mari insecte din lume, Călugăriţa gigant de frunze moarte, geode etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel