Înscrieri creșă, București. Până la ce dată se mai pot depune cererile. Acte necesare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Înscrierile în anul şcolar 2018-2019, la creşele de pe raza sectoarelor 1 - 4 și sectorul 6.

Înscrierile la creşele din sectorul 1

Înscrierile la creşele de pe raza acestei zone administrative în anul şcolar 2018-2019 se fac până la sfârşitul lunii iulie şi în limita locurilor disponibile şi pe parcursul anului şcolar, în ordinea depunerii cererilor de către părinţi.

Cererile pentru înscrierea copiilor se depun la Registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sector 1 din bd. Mareşal Averescu nr. 17, Corp F, parter, de luni până joi, între orele 8.00-16.30, iar vineri în intervalul orar 8.00-14.00.

Cererea de înscriere la creşă trebuie să fie însoţită de o xerocopie după cărţile de identitate ale părinţilor şi după certificatul de naştere al copilului.

Înscrierile la creşele din sectorul 2

Solicitarea de înscriere a copilului în creşă se poate depune pe tot parcursul anului, iar în funcţie de locurile disponibile se dă curs cererii. Solicitările pentru creşele Primăriei Sectorului 2 se depun la sediul DGASPC sector 2 situat pe strada Dimitrie Racoviţă numărul 22.

Documentele necesare pentru înscrierea copiilor în creşele Primăriei sectorului 2 sunt următoarele: cererea de înscriere (tip); copie de pe actele de identitate ale părinţilor/reprezentanţilor legali (din care să rezulte că sunt locuitori ai sectorului 2), certificatele de naştere ale fraţilor minori, copia hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei; adeverinţă de la locul de muncă al părinţilor/reprezentanţii legali din care să rezulte că raportul de muncă/serviciu este activ şi venitul brut al lunii precedente; adeverinţă de la medicul de familie în care să se menţioneze că respectivul copil este sănătos clinic şi apt pentru intrarea în creşă; copie după certificatul de naştere al copilului.

Înscrierile la creşele din sectorul 3

Pentru anul şcolar 2018-2019 au început pe 2 iulie şi se fac până pe 13 iulie, potrivit Primăriei acestei zone administrative. Cererile de înscriere vor fi însoţite, obligatoriu, de următoarele documente: copie de pe certificatul de naştere al copilului, copie de pe actele de identitate pentru fiecare dintre părinţi/reprezentanţi legali.

Pentru înscrierile on-line pe site-ul wwww.dgaspc3.ro documentele vor fi scanate şi ataşate conform instrucţiunilor din aplicaţie.

La sediul fiecărei creşe se vor afişa, pe 23 iulie, listele cu numele copiilor admişi, iar în perioada 24-31 iulie se vor depune dosarele care vor conţine următoarele documente: adeverinţă de venituri pentru fiecare dintre părinţi/reprezentanţi legali; hotarâre/sentinţă de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei; hotărâre/sentinţă de divorţ sau de încredinţare a copilului; fişa medicală de intrare în colectivitate; fişă de vaccinări.

În cazul în care în perioada 24-31 iulie părintele/reprezentantul legal nu depune la sediul creşei dosarul complet, locul va fi considerat disponibil şi redistribuit, în cazul în care vor exista cereri de înscriere neonorate.

Primăria a precizat şi că solicitările depuse la registratura DGASPC Sector 3 anterior datei de 2 iulie nu vor fi luate în considerare.

Înscrierile la creşele din sectorul 4

Înscrierea la creşele din această zonă are loc până pe 31 iulie.

"Perioada de înscriere în cele 6 Centre Sociale Multifuncţionale (creşe) care funcţionează pe raza administrativă a Sectorului 4, pentru anul şcolar 2018 - 2019, se va încheia la 31.07.2018. Cererile de înscriere se depun la sediul centrului la care se doreşte înscrierea", relevă sursa citată.

Documentele necesare înscrierii sunt: cerere tip, declaraţie părinţi, fişă de imunizări, copie certificat naştere copil, copie cărţi identitate părinţi (domiciliu pe raza sectorului 4), adeverinţe venit părinţi, adeverinţe medicale părinţi, examen coproparazitologic copil.

Totodată, Primăria menţionează că în sectorul 4 funcţionează Centrul de Educaţie Timpurie "Neghiniţă", singura creşă din ţară unde copiii cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între zero şi trei ani, pot beneficia de îngrijire şi servicii de recuperare moderne.

"Centrul dispune de programe de kinetoterapie, logopedie, consiliere psihologică, terapie ocupaţională. Înscrierile pentru cele 45 de locuri disponibile au început deja, dar se vor derula pe toată perioada verii", mai relevă sursa citată.

Înscrierile la creşele din sectorul 6 

Depunerea cererii de înscriere se face oricând în timpul anului, iar în funcţie de locurile disponibile se dă curs solicitării.

"La centrele de zi din sector - 'Neghiniţă', 'Harap-Alb' şi 'Pinochio' - care oferă servicii sociale specializate pentru creşterea, îngrijirea şi educarea timpurie a copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 - 4 ani, înscrierile se fac pe tot parcursul anului", relevă sursa citată.

Înscrierea copiilor la centrele de zi se face în baza cererii tip depuse la registratura sediului DGASPC Sector 6 din strada Cernişoara nr. 38 - 40. La depunere, cererea tip va fi însoţită de: copie certificat de naştere copil, copie C.I. părinte/reprezentant legal/aparţinător.

După identificarea unui loc în centru, dosarul de înscriere se depune la sediul centrului de zi şi trebuie să cuprindă: adeverinţă de salariat din partea ambilor părinţi/reprezentanţi legali, certificat de naştere copil (original şi copie), C.I. părinţi/reprezentanţi legali (original şi copie), fişă medicală copil (de la medicul de familie), adeverinţe medicale părinţi/reprezentanţi legali (de la medicul de familie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel