INS: Lucrările în construcții au crescut cu 15%. Ponta: O veste de mult așteptată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Institutul Național de Statistică a anunțat miercuri că lucrările în construcții au crescut în primele două luni ale anului cu 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2014, informație salutată pe Twitter de premierul Victor Ponta.

"O veste bună și de mult așteptată! Noile prevederi fiscale trebuie să sprijine acest trend", a scris Ponta.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în intervalul 1 ianuarie - 28 februarie 2015, ca serie brută, cu 14,8%, iar pe elemente de structură s-au înregistrat majorări la lucrările de construcții noi (+20,2%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+8,3%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri în cazul clădirilor nerezidențiale (+31,2%), clădirilor rezidențiale (+12,3%) și construcțiilor inginerești (+6,3%), potrivit Agerpres.

În primele două luni ale anului în curs, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri, astfel: lucrările de construcții noi — cu 20,7%, lucrările de întreținere și reparații curente — cu 11,2% și lucrările de reparații capitale cu 3,1%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale și la clădirile rezidențiale cu 31,9%, respectiv cu 13,8%. Construcțiile inginerești au scăzut — cu 1,3%.

România, lider la creșterea lucrărilor de construcții în UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel