Înregistrarea care a ajuns în posesia lui Arafat, răsturnare de situație în protestul celor de la Ambulanţă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a făcut publică, luni, o înregistrare audio despre care susține că reprezintă îndemnul transmis către colegi de un lider al sindicatului ambulanțierilor.

„Să spunem că au fost serviciile de ambulanță sabotate și că nu au primit ambulanțe este cel puțin un lucru denigrator și fals", a zis Raed Arafat, în contextul în care sindicaliștii de la Ambulanță au anunțat un protest marți.

„Mai jos aveți explicațiile despre achizițiile de ambulanțe, subiectul folosit de Federația Sindicală Ambulanța ca fiind principalul motiv pentru protestele lor de mâine, acuzând DSU că ar sabota serviciile de ambulanță prin faptul că nu s-au semnat contractele subsecvente de achiziție! Dezinformafea și manipularea, în ce privește sistemul național integrat de urgență, au ajuns la cote fără precedent, iar în explicațiile de mai jos încerc să clarific anumite aspecte astfel încât populația să aibă cel puțin și explicațiile noastre. La finalul prezentării veți auzi și înregistrarea în care liderul sindicatului îndeamnă managerii să trimită câteva ambulanțe care arată foarte rău ca și recuzită la protest. Nu DSU a creat criza semi-conductorilor, nu DSU a creat problemele de aprovizionare pe plan mondial după criza din ultimii doi ani și sigur nu DSU a creat haosul cauzat de agresiunea împotriva Ucrainei, ducând la o destabilizare foarte gravă a pietilor, crescând costurile și crescând semnificativ perioadele de livrare. Faptul că Federația Sindicală Ambulanța a identificat DSU ca principalul dușman are alte motive și alte conotații pe care nu le voi aborda acum. Sper ca după ce ascultați explicațiile din video-ul anexat, veți înțelege mai bine cum stau lucrurile. Sistemul integrat de urgență are nevoie de întărire și de dezvoltare, nu de dezmembrare și distrugere, folosind motive false care ascund interese de grup și lipsa de înțelegere a sistemului la anumite niveluri decizionale!”, a scris Raed Arafat, luni, pe contul de Facebook.

Ulterior, a publicat o filmare, unde a făcut mai multe precizări. „Aș dori să clarific câteva aspecte și la sfârșit să vă pun și o înregistrare, să vedeți cum se manipulează informațiile despre achiziția ambulanțelor și cum încearcă Federația Sindicală Ambulanța să organizeze un miting având ca temă principală achiziția de ambulanțe, creând, de fapt, o impresie falsă că Departamentul pentru Situații de Urgență este cel de vină pentru faptul că nu s-au semnat ultimele contracte subsecvente pentru achiziția de ambulanțe. Înainte să ajung la înregistrare, (...) dacă am face o comparație între perioada 2018-2022, când IGSU a fost desemnat prin lege să fie unitatea care achiziționează centralizat ambulanțele și pentru serviciile de ambulanță și pentru SMURD, comparativ cu perioada 2010-2015, când achiziția s-a făcut la Ministerul Sănătății și pentru SMURD și pentru Ambulanță, (...) vedem că, după preluarea IGSU, numărul ambulanțelor livrate este de 2,4 ori mai mare decât numărul ambulanțelor livrate de Ministerul Sănătății în perioade egale, adică 2010-2015, vorbim de cinci ani, 2018-2022, vorbim de fapt de patru ani, iar IGSU a livrat de fapt cu 238% mai multe ambulanțe serviciilor de ambulanță”, a spus Raed Arafat.

„Dacă vedem numărul ambulanțelor care s-au livrat în ultimii patru ani - s-a zis că în ultimii trei ani nu s-a livrat nicio ambulanță - asta spune Federația Sindicală Ambulanța, ceea ce nu este adevărat, inclusiv în ultimii trei ani s-au livrat. Dar, dacă luăm cei patru ani, Serviciile de Ambulanță au beneficiat de 821 de ambulanțe”, a mai spus Raed Arafat.

„Pe lângă cele 821 de ambulanțe, Primăria Municipiului București a mai achiziționat pentru Ambulanța București 106 ambulanțe, deci asta ar însemna că vorbim deja de peste 900 de ambulanțe livrate Serviciilor de Ambulanță, mai degrabă 927 de ambulanțe livrate Serviciilor de Ambulanță livrate numai în ultimii patru ani. Așa că, să spunem ca au fost Serviciile de Ambulanță sabotate și că nu au primit ambulanțe, este cel puțin un lucru denigrator și fals la adresa Departamentului pentru Situații de Urgență. În aceeași perioadă, SMURD-ul a primit un număr de 386 de ambulanțe, deci în niciun caz SMURD nu a primit mai multe ambulanțe, ba a primit mai puține, și este normal acest lucru, fiind numărul cazurilor la care merge Ambulanța mai mare, iar SMURD-ul primind cam o treime aproape din ce a primit Serviciul de Ambulanță, un pic peste o treime, deci asta denotă că a fost și un echilibru în distribuirea ambulanțelor și în niciun caz nu a fost favorizat SMURD-ul”, a explicat Raed Arafat.

Înregistrarea publicată de Arafat

„O să vă pun o înregistrare pe care mi-au trimis-o cel puțin trei colegi de la serviciile de ambulanță, care este, de fapt, o înregistrare voce pe WhatsApp a liderului de sindicat, care explică ca la protest să se vină cu trei mașini, care să fie cele mai proaste sau cele mai vechi, care arată cel mai rău și au cei mai mulți km. Adică, cu alte cuvinte, să scoatem trei ambulanțe pe care să le arătăm populației și să spunem că așa arată tot parcul de ambulanțe din România. Eu mă bucur că am ajuns în posesia acestei înregistrări, pentru că asta clarifică foarte multe, încă înainte să înceapă protestul pe care ei l-au promis. Așa că o să vă pun înregistrarea care este foarte scurtă, cred că o să înțelegeți totul, o să o repet chiar de două ori ca să se audă bine”, a spus Raed Arafat. Înregistrarea se poate asculta în filmarea publicată de Raed Arafat de la minutul 16.49.

În înregistrare se aude un bărbat care transmite următorul mesaj: „Scuze că dau o înregistrare, sunt la volan. Cei trei colegi care și-au exprimat dorința ca să ne ajute cu ambulanță care să participe la miting pentru a arăta starea tehnică a ambulanței... vreau să vorbiți voi între voi și care este cea mai, cu cel mai mare număr de kilometri și care arată mai rău, ca să… vorbiți voi între voi. Oricum, eu apreciez și noi apreciem dorința voastră de a arăta și această formă de protest. Vorbiți între voi. Cea care are mai mulți km la bord și care arată mai rău, vorbiți între voi. Mulțumesc, aștept de la voi un răspuns.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel