Înlocuiește fondul de ten cu acest produs pentru un efect natural
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Înlocuiește fondul de ten cu acest produs pentru un efect natural și șic. Sursa - Pexels
Înlocuiește fondul de ten cu acest produs pentru un efect natural și șic. Sursa - Pexels
Pentru multe femei, machiajul este esențial, deoarece le face mai sigure. Dar, în zilele caniculare,  aplicarea machiajului pe față este dificilă.

Vara, produsele cosmetice de pe ten riscă să se acumuleze în diverse zone, formând pete. În plus, pielea devine extrem de strălucitoare și grasă. Dacă vrei ten cu un aspect proaspăt și ușor, înlocuiește fondul de ten. Dar cu ce? Să explorăm împreună!

Amestecă un kiwi cu un iaurt și ulei de argan și aplică pe ten. Cea mai bună mască anti-îmbătrânire cu zero costuri

Devine important să se creeze un machiaj foarte ușor, cu efect natural, astfel încât să lase pielea să respire și să fie evitate neplăcerile.

Unul dintre cele mai dificile produse de folosit vara este cu siguranță fondul de ten. Haideți să vedem cum îl puteți înlocui și să obțineți aspectul pe care îl doriți atât de mult! 

Înlocuiește fondul de ten cu o cremă multi-protecție împotriva expunerii la factorii poluanți din mediul înconjurător (poluanții și oxidanții din aer, raze UV, temperaturi și valori ale umidității ridicate), indicată pentru orice anotimp.

Mască de față cu castraveți: un amestec de ingrediente purificatoare, care te scapă de coșuri și puncte negre

Este non-uleioasa, împiedică apariția ridurilor și a petelor pigmentare. Prin baza de colorare asigură o tentă frumoasa tenului, iluminându-l.  

Fondul de ten este unul dintre produsele cosmetice care nu poate lipsi din colecția de machiaj a multor femei. Vara, însă, poate fi prea greu, crescând producția de sebum. În acest fel, face pielea pătată și grasă. În plus, este capabil să crească imperfecțiunile feței, deci punctele negre și coșurile.

Înlocuiește fondul de ten cu BB Cream, sau crema colorata, produsul ideal la căldură, deoarece este foarte ușoară, hidratantă și, în același timp, acoperă perfect petele. 

Cum să-ți îndrepți părul creț fără placă: recurge la metode naturale, care îi păstrează frumusețea și sănătatea


Acestă cremă face tenul moale și mai luminos. Se aplică masând două picături de produs pe față direct cu degetele sau folosind un burete de machiaj.

De obicei BB Cream are o singură variantă de culoare pentru toate tipurile de ten, deoarece se adaptează tenului, dar există numeroase texturi pentru tenul gras sau uscat!

Datorită cremei colorate, vei obține un aspect natural și perfect al tenului, pentru a contracara căldura! În plus, este excelent și pentru cei care își doresc un efect anti-îmbătrânire!

Optează pentru o crema de protecție solară. În acest fel, pielea va fi protejată și de soare, smog și agenți externi care o pot deteriora!

 

Amestecă suc de lămâie cu două linguri de miere și aplică pe față: punctele negre vor dispărea fără urmă

 

Punctele negre apar cel mai frecvent pe pielea grasă, predispusă la acnee, dar pot apărea și pe toate celelalte tipuri de piele. Iată câteva metode de a pregăti măști de față împotriva punctelor negre.

Punctele negre sunt formate din grăsimea care se acumulează în interiorul foliculilor de păr. Această oxidare a sebumului devine închisă la culoare. Apar mai ales în zonele cu o prezență mai mare a glandelor sebacee, iar pe față tind să se manifeste pe așa-numita zonă T, adică pe nas, bărbie și frunte.

Pune o șuviță de păr într-un pahar cu apă: un test care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară

Deși sunt mai frecvente pe tenul gras sau mixt, predispus la acnee, punctele negre pot apărea și pe pielea matură și uscată. Principala armă în combaterea punctelor negre este prevenirea apariției acestora. Este important să-ți păstrezi mereu pielea curată, să te hidratezi adecvat și să urmezi o dietă corectă, bogată în alimente vegetale.

De asemenea, puteți aplica diferite măști făcute în casă cu ingrediente naturale, scrie viversano.net.

Mască purificatoare cu lămâie și miere: Această mască este potrivită pentru tenul gras, predispus la acnee și  servește la menținerea tenului curat și la evitarea acumulării de sebum și, în consecință, la formarea punctelor negre. Lămâia purifică, în timp ce, mierea are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și vindecătoare.

Curăță dinții cu o coajă de banană: vor fi albi și strălucitori. La ce mai putem utiliza coaja acestui fruct delicios

Pentru această mască veți avea nevoie de 2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de miere. Amestecă cele două linguri de suc de lămâie cu cele două linguri de miere. Vei obține o mască cu o consistență destul de lichidă, care trebuie aplicată cu ajutorul unui tampon de bumbac sau a unui burete, având grija sa nu te apropii prea mult de conturul ochilor. Se lasă să acționeze 15 minute și apoi se clătește cu apă călduță. Frecvența de utilizare variază în funcție de nevoile dumneavoastră. Este o mască care poate fi folosită și o dată pe săptămână.

Scapă de mătreață cu o rețetă naturală și ieftină: un scrub exfoliant, făcut în casă, îți este de ajutor

Masca scrub cu bicarbonat și miere exploatează calitățile purificatoare ale bicarbonatului, care acționează ca un scrub. Atenție:  bicarbonatul nu este un ingredient delicat, de aceea o atenție deosebită trebuie acordată în cazul pielii sensibile. În orice caz, nu-l folosiți prea des, maxim o dată pe luna.

Aveți nevoie de  2 linguri de bicarbonat de sodiu și o 1 lingură de miere. Se amestecă ingredientele și se aplică, cu o pensulă de machiaj pe pielea curățată, doar pe zona afectată de prezența punctelor negre. Se lasă să acționeze aproximativ zece minute și se clătește cu apă caldă. Dacă simțiți mâncărime sau arsuri, clătiți imediat. Această mască este potrivită pentru tenul gras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel