Data publicării:

INHGA avertizează: Cod Galben de viituri și inundaţii. Zonele vizate

Autor: Ema Apostu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod galben de inundaţii.

"Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru   următoarele 48 de ore, specialiștii I.N.H.G.A. au emis Cod galben pe râuri din Maramureș, Transilvania și Crișana. Mai precis, acesta este în vigoare începând de vineri, 27 octombrie, ora 6:00, până sâmbătă dimineața, la ora 9:00.

Astfel, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tisa (pe sectorul aferent stației hidrometrice Valea Vişeului - intrarea în ţară), Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru și Arieş, în județele: Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj și Alba.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 27.10.2023 ora 09:00 - 27.10.2023 ora 24:00, pe unele râuri din judeţele: Maramureş, Cluj şi Bihor.

Deoarece există riscul cresterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații", a transmis INHGA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel