Data publicării:

Îngrijorări în UE, despre „amenințarea la adresa lăcașurilor de cult”. Comisar: „Există un risc uriaș, pe măsură ce se apropie sezonul sărbătorilor”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Regretabilul atac terorist care a avut loc sâmbătă seara la Paris a stârnit îngrijorare și a generat o serie de preocupări exprimate de către Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

În cadrul unei reuniuni a miniștrilor de interne la Bruxelles, Johansson a evidențiat riscurile majore legate de amenințările la adresa lăcașurilor de cult și a subliniat o creștere alarmantă a antisemitismului, precum și a urii împotriva musulmanilor.

"Există un risc considerabil de atacuri teroriste în Uniunea Europeană, mai ales în contextul escaladării conflictului dintre Israel și Hamas și a creșterii tensiunilor sociale asociate acestuia", a declarat comisarul Ylva Johansson. Ea a evidențiat importanța abordării acestei probleme în mod colectiv și a subliniat necesitatea unor măsuri adecvate pentru contracararea acestei amenințări.

„Având în vedere războiul dintre Israel și Hamas și polarizarea pe care acesta o provoacă în societățile noastre, pe măsură ce se apropie sezonul sărbătorilor, există un risc uriaș de atacuri teroriste în Uniunea Europeană. Am văzut acest lucru recent la Paris, din păcate, și l-am mai văzut și înainte”, a mai declarat ea.

Incidentul tragic din Paris, în care un turist germano-filipinez a fost ucis și alte două persoane au fost rănite, s-a soldat cu un atac cu cuțitul comis de un franco-iranian radicalizat. Acesta a invocat motive legate de persecuția musulmanilor la nivel global ca fiind motivația pentru acțiunile sale.

Comisarul Johansson a subliniat că trebuie să se acționeze în mod colectiv și hotărât pentru a contracara aceste amenințări și a reiterat îngrijorarea sa în fața riscului terorist existent, fără a furniza detalii suplimentare în acest stadiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel