Data publicării:

Îngrijirea unui bolnav de gripă, costuri uriaşe zilnic. Vaccinul, prin comparaţie, mai ieftin de câteva mii de ori

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Cât costă tratamentul unui bolnav cu gripă? Comparativ, vaccinul are un cost de câteva mii de ori mai mic, arată specialiştii. 

"Mi-am adus aminte despre una dintre discuţiile purtate când analizam cea mai bună soluţie pentru vaccinarea antigripală. Am avut o întâlnire cu cei de la CNAS şi un economist m-a întrebat cât costă o gripă. Îmi aduc aminte că dl profesor Streinu-Cercel a spus că vreo 4000-5000 de euro. Pe zi. Despre asta vorbim, despre pacienţi care ajung în Terapie Intensivă şi care din păcate consumă foarte mulţi bani", a declarat dr. Gindrovel Dumitra, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF. 

Declaraţia a fost făcută în cadrul dezbaterii "Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii", organizată de DC MEDIA GROUP. 

Cât costă un vaccin vs costul tratamentului 

"CIneva a întrebat dacă avem o comparaţie între costul unui vaccin şi costul tratamentului. Costul unui vaccin, în medie, să zicem că este 60 lei, 100 lei. Dacă comparăm cu costurile complicaţiei unui vârstnic, care ajunge cu pneumonie severă sau chiar deces... nu se compară. Cu siguranţă, prevenţia trebuie urmărită", a declarat Lidija Milicevic, General Manager Vaccines Sanofi, în cadrul aceleiaşi dezbateri. 

Youtube video image

"Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii"

Sezonul de gripă, pneumonii și viroze respiratorii, inclusiv COVID-19, aduce riscuri mari de sănătăte pentru copii și vârstnici, aglomerează spitalele și afectează economia, din cauza indisponiblizărilor.

Dezbaterea urmărește două teme principale: pregătirea sistemului sanitar pentru a face față noului val epidemic și măsurile pe care le putem lua fiecare dintre noi pentru a preveni infecțiile respiratorii, meningita sau infecțiile cu germeni rezistenți la antibioterapie.

Teme de dezbatere

Care este stadiul de pregătire al sistemului medical pentru următorul sezon rece?

Care sunt noutățile terapeutice?

Ce recomandări sunt în cazul bolilor respiratorii prevenibile prin vaccinare?

Este disponibilă o medicație specifică, există anticorpi monoclonali?

Cum luptăm cu antibiorezistența?

Cum se tratează corect infecțiile de sezon?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel