Ingredientul pe care să nu îl pui niciodată în omletă. Îi dă "o textură cauciucată"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Arvin Nav, Pexels
Fotografie de la Arvin Nav, Pexels
Un bucătar a explicat care este ingredientul pe care să nu îl pui niciodată într-o omletă. 

Laptele nu face ouăle mai cremoase, contrar a ceea ce se crede, a explicat Dan Joines, un chef celebru în Anglia. Din contră, acestea capătă "o textură cauciucată”. În loc de lapte, spune specialistul, o soluţie ar fi untul cremos. 

"Nu adăugați niciodată lapte în omletă - acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată. Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic. Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”, a declarat Dan Joines, citat de Digi World.

Omletă de vinete: o pregătești în cel mai scurt timp și este delicioasă

Ai puțin timp și nu știi ce să gătești pentru cină? Omleta de vinete este o rețetă clasică rapidă și ușoară, deoarece îți va permite să dai o viață nouă legumelor rămase și să eviți irosirea lor.

În plus, vei crea, în doar câteva minute,un preparat care va înnebuni întreaga familie, pentru că vinetele vor fi delicioase.

De fapt, pentru a pregăti o cină bună nu trebuie întotdeauna să încerci rețete complicate și consumatoare de timp. Nu uita că simplitatea este adesea cea mai bună armă. Iată cum se prepară această omletă de vinete în câțiva pași simpli!

Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 20 de minute, timp total - 30 de minute, porții - una,  
calorii - 240.

Ingrediente:

2 ouă,

o vânătă,

o lingura de parmezan ras,

piper, sare - după gust,

ulei.

Pregătirea omletei

Mai întâi, spală vânăta și feliază-o. Adaugă sare, amestecă feliile de vânătă și lasă-le să se odihnească câteva minute. Apoi, așează vinetele în spirală pe o tavă unsă cu ulei. Gătește vinetele, sub capac, circa 10 minute, la foc foarte mic.

Întoarce feliile de vânătă pe cealaltă parte. Între timp, bate ouăle cu sare și piper într-un bol și pune-le peste feliile de vânătă. Acoperă cu un capac și gătește câteva minute.

La final, omleta se presară cu parmezan și se gătește, fără capac, încă câteva minute sau până când se topește parmezanul. Omleta cu vinete e gata. Poftă bună! CITEŞTE AICI MAI MULTE

Omletă cu dovleac și cartofi, la cuptor. Este dietetică, dar foarte gustoasă

Ești la dietă, dar nu vrei să renunți să gătești un preparat gustos? Iată rețeta unei omlete delicioase, făcută cu dovleac și cartofi.

În plus, o felie din această omletă are doar 200 de calorii.

Ingredientele de care ai nevoie. Dozele indicate sunt pentru patru persoane.

200  grame de dovleac,

30  grame de pesmet,

30  grame de cașcaval ras,

15 ml ulei de măsline,

4 ouă,

2 cartofi,

o ceapă,

câteva crenguțe de rozmarin proaspăt,

sare și pier după gust.

Cum se prepară omleta

Dovleacul se curăță de coajă și semințe, apoi se taie în bucăți. Cartofii și ceapa se curăță de coajă și se taie felii mici.

Într-o tigaie se pune puțin ulei și se călesc ușor cartofii și ceapa. Gătește legumele la foc mare timp cinci minute, amestecând din când în când.

Se condimentează totul cu sare fină și crenguțele de rozmarin. Continuă să gătești legumele, sub capac, aproximativ douăzeci de minute, încorporând dovleacul în ultimele cinci minute. Transferă legumele pe o farfurie și lăsă-le să se răcească.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel