Ingredientul BANAL și neșteptat pe care trebuie să-l adaugi în cafea pentru un gust pe cinste. Atenție la GREȘEALA pe care o faci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Cum prepari o cafea inedită. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în ibric.

Cafeaua este una dintre băuturile de care oamenii din întreaga lume nu se pot despărți și reprezintă un ritual de trezire în fiecare dimineață. 

Ei bine, indiferent de motivul pentru care bem cafeaua, aceasta are cu totul altă savoare în funcție de modul în care este pregătită.

Dacă obișnuiești să prepari cafea la ibric, află că există un ingredient care se pune pentru o aromă cu totul specială.

În general, cel mai important ingredient pentru o cafea bună sunt chiar boabele, care trebuie să fie de calitate și să fie proaspăt râșnite.

Pe de altă parte, poți să îți condimentezi cafeaua de dimineață cu o mulțime de arome, laptele fiind preferat în special, alături de scorțișoară sau nucșoară.

Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în ibric

1. Începe prin a pune apă la fiert, adăugând totodată și o linguriță de zahăr.

2. Atunci când începe să clocotească apa, ia ibricul de pe foc și pune, pe rând, câte o lingură de cafea, apoi o linguriță de cacao. Asigură-te că amesteci ușor după fiecare lingură pe care o adaugi, până când se omogenizează în apă. În mod neașteptat, pudra de cacao va conferi o aromă specială, de ciocolată, extrem de delicioasă, potrivit impact.ro

3. Apoi, se pune din nou ibricul la foc mic spre mediu și se continuă amestecarea.

Nu trebuie să lași nesupravegheat ibricul pe foc.

4. Atunci când spuma se formează deasupra, cafeaua este gata și se poate lua de pe foc. Imediat după, continuă să amesteci până când se înmoaie spuma și se omogenizează cu restul lichidului.

Puțini știu că o cafea cu spumă deasupra conține, de fapt, mult zaț la suprafață.

5. Cafeaua se lasă timp de cinci minute în ibric pentru a se odihni și a se întrepătrunde aromele, înainte de a o turna în ceașcă.

În funcție de preferințe, se poate adăuga lapte, care ar trebui încălzit separat, înainte de a-l pune în cafeaua caldă.

De ce unele persoane preferă cafeaua amară și ciocolata neagră

Cafeaua fără zahăr și ciocolata neagră conțin un număr mare de antioxidanți, poate chiar mai mulți decât majoritatea alimentelor. Antioxidanții împiedică acțiunea radicalilor liberi și daunele oxidative asupra celulelor, informează CNN, citând un studiu.

Marilyn Cornelis, profesor asociat de medicină preventivă la Northwestern University Feinberg School of Medicine, alături de echipa sa, a descoperit că o variantă genetică poate contribui la motivul pentru care unii oameni beau mai multe cești de cafea pe zi, în timp ce alții nu.

„Oamenii cu aceste gene metabolizează cofeina mai repede, astfel încât efectele stimulatoare dispar mai repede și au nevoie să bea din ce în ce mai multă cafea”, a explicat Marilyn Cornelis, potrivit sursei citate.

Cafeaua scade riscul de apariție a anumitor boli, inclusiv Parkinson

Studiile arată că, în cantități moderate – între 3 și 5 căni pe zi –, cafeaua neagră scade riscul de apariție a anumitor boli, inclusiv Parkinson, boli de inimă, diabet de tip 2 și mai multe tipuri de cancer. Este posibil ca aceste beneficii să fie mai pronunțate dacă cafeaua nu conține lapte, zaharuri sau alte ingrediente pe care tindem să le adăugăm.

„Există tot mai multe dovezi care sugerează un impact benefic al consumului de cafea asupra sănătății. Dar, citind printre rânduri, oricine sfătuiește pe cineva să consume cafea se referă, de obicei, la cea neagră din cauza diferenței dintre consumul de cafea neagră și cafea cu lapte și zahăr”, a spus Mărilyn Cornelis, profesor asociat de medicină preventivă la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel