Înghețată de cacao după o rețetă veche
Poți prepara la tine acasă înghețată de cacao.
Ingrediente pentru înghețată
30 g de pudră de cacao
100 g de zahăr
60 ml de apă
un vârf de cuțit de sare
470 g de smântână
500 ml de lapte
2 gălbenușuri
1 linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare
Combină apa, cacao, zahărul și sarea într-o tigaie. Lasă compoziția să ajungă în punctul de fierbere și mai ține-o pe foc timp de două minute. Adaugă ulterior laptele și smântâna, după care amestecă totul bine. Ține mixul pe foc până când încep să se formeze bule pe marginea vasului. După ia o parte din compoziția de pe foc pe care o pui peste gălbenușuri. Bate-le ușor, apoi toarnă totul în tigaia de pe foc.
Lasă preparatul pe foc mediu, amestecând ocazional, până când ajunge la temperatură de 80 de grade.
Lasă compoziția pentru înghețata de cacao să se răcească peste noapte. Prepararea ei va continua dimineața. Mai departe, vei avea nevoie de o mașină de făcut înghețată, notează divahair.ro. Urmează intrucțiunile recomandate pentru fiecare aparat în parte. Servește înghețata în boluri, cupe ori pahare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News