Îngheaţă salariile bugetarilor. Marcel Ciolacu a făcut anunţul
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 15 dec 2021, 21:28
WhatsApp
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că în 2022 vor fi îngheţate salariile demnitarilor, dar şi ale multor bugetari. 

"Există o decizie clară acum, de îngheţare a veniturilor demnitarilor, a pensiilor speciale şi cred că a marii majorităţi a bugetarilor. Avem un grad de îndatorare de aproape 50% din PIB. Aşteptăm execuţia bugetară să vedem cât e PIB-ul, s-ar putea să fi depăşit. Avem lege care impune îngheţarea salariilor şi pensiilor", a declarat Marcel Ciolacu la România TV, fără să spună despre ce angajaţi din sectorul bugetar va fi vorba. 

"Am picat de acord cu ceilalţi lideri din coaliţie că trebuie să intervenim pe salariile angajaţilor din sănătate, cu excepţia medicilor şi asistentelor", a mai spus preşedintele PSD.

Cresc pensiile şi alocaţiile 

"Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum ne-am asumat prin programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei, la 1.000 de lei, începând cu anul 2022. De asemenea, majorăm alocaţia de stat pentru copii şi instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie", a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern. VEZI CONTINUAREA AICI

"De asemenea, alocaţia de stat va creşte la 243 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani, dar şi după această vârstă, pentru tineri care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Doresc să subliniez că alocaţia de stat se cumulează cu indemnizaţia lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie", a completat Ciucă.

Premierul a menţionat şi faptul că indemnizaţia suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi se acordă în mod excepţional, o singură dată.

"Printr-o altă măsură stabilim acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, cea de a treisprezecea, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Indemnizaţia compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie", a afirmat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?