Urmărește emisiunea live
Înfrângerea lui Trump, VICTORIE pentru Iran. Teheranul își dorește revenirea la acordul nuclear
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Hassan Rouhani, președintele iranian
Hassan Rouhani, președintele iranian
Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a adresat un mesaj încurajator privitor la relația cu Statele Unite ale Americii. Acesta dorește să dea timpul înapoi, înainte de venirea la Casa Albă a lui Donald Trump.

Iranul și Statele Unite ale Americii se pot întoarce în timp și pot reveni la reveni la condițiile inițiale privitoare la acordul nuclear, înainte ca Donald Trump să ajungă la putere, a spus președintele iranian Hassan Rouhani. Într-un discurs televizat, Rouhani a spus că, dacă noua administrație Joe Biden are voința politică, relațiile Iran-SUA ar putea fi foarte diferite față de epoca Trump.

„Iranul și SUA pot decide și reveni la condițiile anterioare datei de 20 ianuarie 2017, dat la care Donald Trump și-a preluat mandatul. Sperăm că în primii pași făcuți, pe care următoarea administrație americană îi va condamna, vor fi legați de politicile lui Trump asupra Iranului”, a spus președintele Rouhani, numind strategiile lui Trump drept „anti-drepturile omului și teroriste”.

Ce a făcut Donald Trump?

În mai 2018, Trump s-a retras dintr-un acord nuclear, încheiat între Iran și puterile mondiale în 2015, și a impus sancțiuni economice dure împotriva administrației de la  Teheran. Sancțiunile s-au intensificat pe măsură ce Iranul a început să lupte împotriva COVID-19 , care a ucis acum aproape 50.000 de oameni în țara din Orientul Mijlociu.

Președintele iranian a mai declarat că înfrângerea lui Trump la alegerile prezidențiale din SUA indică faptul că iranienii au ieșit învingători dintr-un „război economic”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel