INFP anunță încă cinci cutremure în Arad. Un seism s-a produs și-n Dâmbovița
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto INFP
foto INFP
Un cutremur de 4,9 pe Richter a fost urmat de alte cinci în Arad, arată INFP. 

Luni seară, la ora 20:46, un seism cu magnitudinea de 4,9 pe Richter s-a produs în Crișana, Arad, la adâncimea de doar 2 kilometri, ceea ce înseamnă că a fost resimțit puternic. De altfel, și INFP notează că vorbim despre un cutremur mediu. 

Două ore mai târziu, la 22:55, un altul de 4,3 grade s-a produs în aceeași zonă, la adâncimea de 9 kilometri, fiind încadrat tot la cutremur mediu. 

Au urmat altele patru, peste noapte: 

- 2 pe Richter, la 23:26, adâncimea de 10 kilometri. 

- 2,4 grade, la 00:21, la adâncimea de 2 kilometri. 

- 2 pe Richter, la 02:48, la adâncimea de 10 kilometri. 

- 2,7 pe Richter, la 05:12, la adâncimea de 5 kilometri. 

Un alt seism produs în România, a avut loc la ora 01:31, în zona seismică Făgăraș Câmpulung, Dâmbovița. Cutremurul a fost unul slab, de 3,2 pe Richter, la adâncimea de 68 de kilometri. 

Locuitorii de la blocurile din municipiul Arad şi oraşul Lipova au simţit cel mai intens primul cutremur care s-a produs luni seară şi au ieşit în stradă speriaţi, însă autorităţile spun că deocamdată nu au fost raportate pagube. Imediat ce cutremurul s-a produs, sute de oameni din cartiere au ieşit în stradă, de teamă că ar putea exista replici. În Arad şi Lipova, locuitorii de la blocuri încă sunt pe străzi, schimbând impresii şi spunând că a fost cel mai intens cutremur pe care l-au simţit în zonă.

„S-au zguduit ferestrele şi uşa de la apartament s-a deschis. Stau la etajul şase şi am simţit foarte puternic cum se clătina totul în jur. Prima reacţie a fost să fug, dar apoi mi-am adus aminte că nu e indicat să fii pe casa scării când e cutremur. Am coborât din bloc când s-a terminat şi toată lumea era afară să schimbe impresii. Sperăm că nu vor fi replici sau vor fi mai uşoare”, a spus, pentru Agerpres, un locatar din cartierul Aurel Vlaicu, Gabor Sinka. Şi în cartierele de case din Arad, oamenii au ieşit la stradă pentru a-şi întreba vecinii dacă au simţit cutremurul.

„Parcă a trecut un tanc pe stradă, au vibrat casa, mobila, am simţit sub picioare cum se mişcă podeaua. A fost primul cutremur pe care l-am simţit”, a spus un locuitor din cartierul Europa. Citește continuarea aici

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel