INFOTRAFIC - circulație în condiții de ceață, drumuri închise
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că marți dimineața nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier.

INFOTRAFIC anunță că ân județul Mureș se circulă în condiții normale pe DN 15 Luduș - Târgu Mureș. Reamintim că din cauza unui autocamion încarcat cu grâu care s-a răsturnat în apropierea localității Luduș, traficul a fost restricționat.

Pe DN7 Pitești - Râmnicu Vâlcea se execută lucrări de înlocuire a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație ale podurilor, de la kilometrii 157+016 metri și 157+762 metri, pe rază localității Milcoiu, precum și la kilometrii 165+767 metri și 169+760 metri, pe rază localității Aldesti, județul Vâlcea. Pâna pe 14 noiembrie 2018, circulăția este restricționată pe câte un fir, desfasurându-se alternativ, prin dirijare, cu ajutorul piloților sau a semafoarelor electrice.

Pe Autostrada A1, circulația rutieră este închisă pe sectorul Şoimuş - Simeria, între kilometrii 354 și 369, pentru efectuarea lucrărilor de realizare a conexiunii între sectorul de Autostrada Deva - Orăştie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj - Deva (în execuţie). Se estimează că lucrările vor fi finalizate pâna la dată de 15 noiembrie 2018. Traficul se desfășoară deviat pe DN7, pe segmentul Simeria - Deva.

Începând cu dată de 1 noiembrie 2018, traficul a fost închis pe DN7C (Transfăgărășan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) pâna la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), conform regulamentului de funcționare a drumului și din cauza instabilitaţii atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Totodată, circulaţia rutieră a fost închisa și pe DN67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârsia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri și 59+800 de metri.

Condițiile meteo

Privitor la condițiile meteo-rutiere, informăm că se circulă în condiții de ceață pe foarte multe artere, în special pe cele care acced zona capitalei: în județul Călărași (DN3: Lehliu, Belciugatele, DN3B: Călărași, Borcea și DN4: Oltenița, Frumușani), județul Giurgiu (DN5: Daia, Uzunu, Călugăreni și DN6: Mihăilești), județul Ilfov (DN1: Otopeni, DN2: Afumați și DN 4: Popești Leordeni), județul Prahova (DN1: Barcanesti, Potigrafu, Pucheni și DN 1B: Loloiasca, Chitorani) și de asemenea pe toată lungimea Autostrăzilor A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea. Pe toate tronsoanele menționate vizibilitatea este sub 100 metri. Ceață este și în alte județe ale țării, precum Albă, Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș, însa vizibiltatea este peste 100 metri.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire, să nu efectueze depășiri riscante, să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea opri în condiții de siguranță și să adopte o conduită preventivă la volan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel