INFOTRAFIC. Circulație în condiții de iarnă pe mai multe artere din țară
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Atenție șoferi! Reprezentanții centrului Infotrafic au făcut mai multe recomandări pentru șoferi având în vedere condițiile meteo nefavorabilă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, în intervalul orar 08.00 – 15.00, în funcție de condițiile meteorologice, se vor efectua lucrări de decolmatare a șanțurilor de aluviuni, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și 228, pe raza localității Câineni, județul Vâlcea. Circulația se va desfășura dirijat cu ajutorul piloților de trafic.

La această oră, în zonele Milcoiu și Brezoi, se semnalează ninsoare slabă, fără depuneri de zăpadă pe carosabil.

Carosabil umed 

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, se circulă în condițiile unui carosabil parțial umed, fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie slabă.

Pe DN 1 Ploiești – Brașov, în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, ninge slab, carosabilul fiind curat, condiții asemănătoare fiind și pe DN 1A Cheia – Brașov.

Recomandări privind circulația în siguranță:

”Pentru a avea o deplasare în siguranță, în condițiile în care la nivelul țării sunt emise atenționări meteorologice sau hidrologice care vizează fenomene periculoase (inundații, ninsori viscolite, polei etc.), e important ca, înaintea de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative.

Pentru siguranța participanților la trafic, conducătorii auto trebuie să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi a geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă circulă pe un carosabil umed sau alunecos.

Reamintim că, pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel