INFOTRAFIC, 5 august. Manevre de resuscitare pe șosea. Accident grav. Trafic blocat total pe DN 2D, județul Vrancea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență pentru că traficul rutier este restricționat pe mai multe artere, iar în mai multe județe ceața afectează vizibilitatea. 

UPDATE 4: Trafic blocat pe DN 2D

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația este oprită pe DN 2D, la ieșirea din municipiul Focșani către localitatea Bolotești, județul Vrancea, din cauza unui accident în care au fost implicate un  autoturism și un autocamion.

Coliziunea s-a soldat cu o persoană rănită grav, căreia i se aplică manevre de resuscitare. Se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, estimându-se reluarea traficului în 60 minute.

Polițiștii au deschis o anchetă în urma acestui accident grav. 

UPDATE 3: Accident pe DN 2B, județul Buzău

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația este oprită temporar pe DN 2B Buzău – Brăila, pe raza localității C.A. Rosetti, județul Buzău, în urma unui accident în care au fost implicate un autotren și un autoturism. Coliziunea frontală s-a soldat cu rănirea unei persoane, conștiente, care primește îngrijiri medicale la fața locului.

Traficul se desfășoară dirijat pe străzi adiacente din interiorul localității, estimându-se reluarea pe DN 2B în 60 minute.

UPDATE 2: Accident mortal în județul Iași.

Un băiat în vârstă de 9 ani, din judeţul Iaşi, a fost accidentat mortal de un autoturism pe drumul judeţean DJ 155I, în localitatea Davideni - comuna Ţibucani, a declarat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu. Accidentul s-a produs în cursul serii de miercuri, în timp ce copilul a încercat să traverseze strada prin loc nepermis.

"Din primele cercetări efectuate a reieşit că, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din localitatea Bălţăteşti, conducea un autoturism pe drumul judeţean 155 I, în localitatea Davideni, a surprins şi accident un minor, în vârstă de 9 ani, din judeţul Iaşi, care s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea minorului, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale la faţa locului de un echipaj medical. În urma leziunilor suferite a survenit decesul acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul rutier. 

UPDATE 1: Cisternă încărcată cu 20 tone de lapte, răsturnată pe câmp.

Accident rutier pe autostrada A1, la kilometrul 389, în zona Ilia, în care a fost implicată o cisternă cu lapte. Pompierii Secţiei Ilia specializaţi în descarcerare, stingere şi prim ajutor au ajuns în scurt timp la locul indicat prin 112 şi au găsit un bărbat încarcerat în cabina cisternei răsturnată în afara părţii carosabile.

Şoferul a fost extras de echipaj, în stare conştientă şi cooperantă, fără leziuni vizibile. Bărbatul a fost preluat de echipa de prim ajutor, care a evaluat starea de sănătate şi a propus transportul la spital. Conducătorul auto a refuzat continuarea investigaţiilor medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Concomitent echipajele de pompieri s-au asigurat că nu există pericolul izbucnirii unui incendiu la locul accidentului. În urma răsturnării în afara drumului, cisterna, ce transporta aproximativ 20.000 de litri de lapte, s-a fisurat iar lichidul s-a scurs pe sol. Traficul pe A1 a fost blocat pe o bandă până la finalizarea cercetării pentru stabilirea dinamicii producerii accidentului.

- Știrea inițială - 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A1 București - Pitești, de la kilometrul 36 până la intrarea în Capitală, precum și pe Autostrada A2 București – Constanța, pe întregul tronson, este semnalată ceață, vizibilitatea fiind scăzută pe alocuri sub 200 de metri.

De asemenea, se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri, iar pe alocuri sub 50 metri, pe mai multe artere rutiere din județele Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov și Dâmbovița.

Vizibilitatea este redusă sub 100 metri din cauza ceții pe Autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 64 – 80.

”Reduceți viteza! Măriți distanța de siguranță între autovehicule! Folosiți luminile de ceață! Nu opriți  pe benzile de rulare sau pe banda de urgenţă”, recomandă polițiștii. 

Restricții de trafic pentru lucrări

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, traficul se desfășoară restricționat astăzi pe DN 7 și DN 64, din județul Vâlcea, pentru efectuarea unor lucrări, după cum urmează: 

- DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 169 – 170, pe raza localității Budești, se lucrează la betonarea șanțurilor între orele 08.00 și 18.00. Circulația rutieră se desfășoară pe un fir, dirijat de piloți, doar când se toarnă beton.

- DN 64 Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, între kilometrii 92+400 metri -101+400 metri, pe raza localității Băbeni, se aplica marcaje rutiere între orele 08.00 și 18.00. Circulația rutiera se desfășoară îngreunat pe ambele sensuri de mers.

”Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza în zona lucrărilor la partea carosabilă”, au anunțat polițiștii. 

Accident pe DN 72, județul Dâmbovița

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul a fost reluat pe un fir, alternativ, pe DN 72 Târgoviște – Ploiești, pe raza localității Dărmănești, județul Dâmbovița, în urma accidentului în care au fost implicate două autotrenuri, soldat cu rănirea unei persoane.

Se esimează reluarea circulației în condiții normale în 40 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel