Informații importante pentru pensionari. Ce se întâmplă cu PENSIILE - Surse din Guvern
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ce urmează să se întâmple cu pensiile/ foto ilustrativ pixabay
Ce urmează să se întâmple cu pensiile/ foto ilustrativ pixabay
Sunt informații importante, din Guvern, despre pensii. 

Cu privire la pensiile speciale ale primarilor, se pare că legea va fi prorogată prin Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG). Va fi dată o Ordonanță cu mai multe puncte, conform surselor DCNews. 

În ceea ce privește pensiile militarilor, încă nu se știe cum și dacă vor fi majorate. Se pare că sunt discuții, ar urma să fie doar indexate. În același timp, s-ar căuta o echilibrare a pensiilor, astfel încât să nu existe diferențe între persoane cu aceleași contribuții, în funcție de anul în care au ieșit la pensie și legea care s-a aplicat. 

Majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei ar urma să fie aprobată miercuri, tot printr-o Ordonanță de Urgență, în ședința de Guvern. Pensiile urmează să fie majorate de la 1 ianuarie 2022. Proiectul mai prevede că ”începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică”, conform Agerpres. ”Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, arată actul normativ.

În luna ianuarie 2022, pensionarii care primesc pensii cuprinse între 1.000 de lei și 1.600 de lei ar urma să primească ajutor de stat, astfel încât să ajungă la 2.200 de lei. Ajutorul, prin urmare, ar urma să fie acordat diferențiat. Astfel, cine are pensia de 1.000 de lei, primește 1.200 de lei, iar cei care au pensie de 1.600 de lei, vor primi un ajutor de 600 de lei. Inițial, s-a vorbit despre un ajutor de 1.200 de lei pentru toți pensionarii care primesc o pensie sub 1.600 de lei. Acum, potrivit Gabrielei Firea, ajutorul va fi acordat diferențiat. 

Cu privire la bugetul de stat pe anul 2022, vineri ar urma să fie gata, să fie pus în transparență, ca luni să fie adoptat de Guvern și să fie trimis imediat în Parlament, astfel încât să fie trecut de Legislativ până la vacanța parlamentară de Crăciun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel