Data publicării:

Informații britanice: deficitul de muniții rămâne un factor limitativ pentru Rusia în Ucraina

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
În special, pentru serviciile britanice, disponibilitatea limitată a rachetelor de croazieră rusești este cel mai probabil motiv pentru reducerea ”la una pe săptămână” a atacurilor cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii ucrainene.

Lipsa de muniții rămâne principalul factor limitator al operațiunilor rusești în Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de informațiile britanice în actualizarea zilnică a situației. Deși Moscova și-a acoperit parțial lipsa de personal din octombrie, ”lipsa muniției rămâne principalul factor limitator al operațiunilor ofensive rusești”, în Ucraina, se arată în raport.

În special, pentru serviciile britanice, disponibilitatea limitată a rachetelor de croazieră este cel mai probabil motiv pentru reducerea ”la una pe săptămână” a atacurilor cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii ucrainene.

”Este puțin probabil ca Rusia să-și fi mărit suficient stocurile de muniție de artilerie pentru a permite operațiuni ofensive la scară largă”, continuă actualizarea. O vulnerabilitate continuă a Forțelor Armate Ruse este faptul că ”operațiunile defensive de pe linia lungă a frontului necesită un consum zilnic semnificativ de muniție și rachete”, scrie Agenzia Nova.

Vladimir Putin,  în timpul unei vizite la Tula, un centru pentru producția de arme, a cerut  să crească capacitatea de a producție de arme pentru a se asigura că armata rusă obține rapid toate echipamentele militare de care au nevoie pentru a lupta în Ucraina.

”Cea mai importantă sarcină cheie a complexului nostru militar-industrial este de a oferi unităților și forțelor noastre din prima linie tot ce au nevoie: arme, muniții și echipamente în cantitățile necesare și de calitate potrivită în cel mai scurt timp posibil. Este, de asemenea, important să perfecționăm și să îmbunătățim semnificativ caracteristicile tehnice ale armelor și echipamentelor pentru luptătorii noștri pe baza experienței de luptă pe care am dobândit-o”, a spus Putin în timpul vizitei la Tula.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel