Informația care poate forma miliardari peste noapte. Analistul economic Peiu, declarații de neratat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Analistul economic Petrișor Peiu a vorbit despre informația care poate forma miliardari peste noapte, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS.

„Să fim concentrați pe ce se întâmplă în exterior. Când estimați că băncile centrale vor crește dobânzile? Știu că acesta este tipul de informație care poate face miliardari peste noapte pe Bursa din New York”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac în timpul interviului cu Petrișor Peiu.

„Păi dacă domnul Vasilescu nu v-a spus...”, a răspuns în glumă Peiu, făcând referire la Adrian Vasilescu care a fost invitat la DC NEWS săptămâna trecută. „Domnul Vasilescu a spus clar că nici nu vrea să audă această întrebare căci e Banca Națională”, a adăugat Chirieac.

„Eu cred că americanii vor începe anul acesta, europenii nu. Dar țările care nu sunt în zona euro, adică Ungaria, Polonia și Cehia, au făcut deja primele creșteri de dobândă”, a mai spus Peiu. „La noi, ne spunea domnul Vasilescu, dobânda la depozite este 1,3%”, a adăugat Bogdan Chirieac. Peiu a răspuns: „E mult sub inflație”.

„Avem un mod cam învechit de calcula rata inflației. Eu cred că, relativ la ceea ce cheltuim noi, este o rată a inflației ceva mai mare”, a adăugat Peiu.

Pensionarii vor fi „sacrificați”, mai spune Peiu

„Vor fi niște categorii sacrificate. În primul rând, pensionarii. În al doilea rând, tot ce e legat de sistemul de sănătate. Bolnavii cronici. Avem situații dramatice, dar lumea prea puțin vorbește despre ele. De exemplu, copiii bolnavi de cancer. Dacă observați, în continuare se cer bani, se afișează IBAN-ul pentru bani, pentru că statul nu face nimic. Totul vine din subfinanțare. Știm cu toții problemele care sunt în spitale. Acestea se vor adânci, pentru că statul nu va mai putea să suplinească”, a spus Petrișor Peiu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

„Pensionarii vor fi sacrificați mulți ani de acum înainte, dacă rămâne aceeași politică”, în opinia acestuia. „Vom avea, în continuare, subfinanțate Educația și Sănătatea, adică vom avea criză în sănătate, de medicamente, de acces la servicii medicale semnificative. Prețul pentru aceste împrumuturi se va plăti. Că nu va fi o criză economică în sensul definiției de la carte... nu va fi, adică două trimestre succesive de recesiune, dar multe categorii vor trăi vremuri grele”, a mai spus analistul economic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel