Informare meteo de ploi și vânt, de luni până miercuri, valabilă în toată țara
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 14 iun, 08:17
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Markus Spiske de la Pixabay
Instabilitate atmosferică și precipitații însemnate se vor înregistra în întreaga țară de luni!

Instabilitate atmosferică și precipitații însemnate se vor înregistra în întreaga țară de luni, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00, potrivit unei informări emise de Administrația Națională de Meterorologie (ANM).

Potrivit ANM, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Informarea meteo vizează întreaga țară și este valabilă de luni, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00.

G Ad:

Multiplul campion național la raliuri și specialist în conducere defensivă Titi Aur a explicat pentru cititorii DC News ce trebuie să facă un șofer care conduce pe ploaie torențială.

”Acvaplanarea este cel mai periculos lucru care ți se poate întâmpla atunci când conduci pentru că roata se urcă, se ridică pe stratul de apă. Dacă mașina merge perfect drept și nu schițează niciun fel de derapaj, soluția este să frânezi. Dar cum de obicei când apare acvaplanarea se mișcă mașina puțin stânga dreapta, asta înseamnă că ai intrat într-un cerc vicios. Adică: dacă accelerezi continuă acvaplanarea, ceea ce ar trebui să faci fiindcă mașina derapează, dacă frânezi amplifici derapajul. Și atunci singurul lucru pe care poți să-l faci pentru acvaplanare este să anticipezi. Să te gândești că poate să apară și să mergi cu viteză mai mică ca să nu ajungi la acvaplanare”, a spus pilotul de raliuri. Continuarea, AICI!

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro