Vezi cum telefoanele mobile pot influența sănătatea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
health_mobilnii_telefon01
health_mobilnii_telefon01

     Cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că prezenţa undelor magnetice din locuinţe, emise de microunde, plasme, telefoane mobile,  duc la dezvoltarea tumorilor cerebrale.

Autor: Ana-Maria Tudor

De asemenea, oamenii de ştiinţă au stabilit că undele emise de telefoanele mobile, antenele-releu, bornele wi-fi şi multe alte asemenea aparate, ne-ar influenţa negativ sănătatea. Acestea cresc de două ori riscul dezvoltării tumorilor cerebrale, în special după 10 ani de utilizare a aparatelor şi în special pentru cei care folosesc frecvent telefonul mobil, în convorbiri lungi. Acelaşi lucru se pare că este valabil şi în cazul telefoanelor fără fir, potrivit unei anchete suedeze, publicată în anul 2006. Sănătatea omului este serios afectată de câmpurile magnetice emise de aceste aparate, ducând până la afectarea ADN-ului, ceea ce ar putea explica un proces de cancerizare, modificări la nivelul sistemului hormonal şi imunitar etc. Din ce în ce mai multe persoane acuză dureri de cap, ameţeli, înroşiri tegumentare cu care se confruntă periodic.

Cu cât utilizatorii sunt mai tineri, cu atât efectele sunt mai severe. Utilizarea constantă a telefonului mobil de către copii, are un efect negativ asupra dezvoltării psihicului infantil, datorită craniului mai mic cu oase mai fine şi neuronii în dezvoltare, care absoarb mai uşor undele electromagnetice. Din acest motiv comunicarea în rândul copiilor  mai mici de 12 ani pe reţeaua celulară ar trebui să fie limitată, sau măcar să fie obligatorie purtarea căştilor.

Potrivit unor teorii impactul telefoanelor mobile asupra creierului uman poate fi redus dacă îl vom ţine departe de cap în timp ce formăm numărul şi atunci când telefonul stabileşte conexiunea. De asemenea, este recomandat să purtăm telefonul cât mai departe de corp, cum ar fi în geantă, şi nu în buzunare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel