Înființarea Partidului Mișcarea Populară, la un pas de respingere
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Publicat pe: 05 noi 2013, 08:46
WhatsApp
miscarea populara
miscarea populara

Partidul Mișcarea Populară nu  există oficial  în acte în acest moment.  Înființarea sa a fost demarată, dar s-a împotmolit pe drum, scrie pesurse.ro. Chiar dacă Tribunalul București a respins sesizările care solicitau neînscrierea PMP în Registrul Partidelor Politice, nici până la această oră nu a fost emisă motivarea instanței care să le permită contestatarilor să o conteste la Curtea de Apel București.

 În acest timp, însă, pe ordinea de zi de la Senat de marți este un proiect de lege care interzice nume de partide politice care să reproducă integral sau parțial numele unor fundații sau asociații. Ținta e una directă - înființarea PMP.

Autorul inițiativei legislative este deputatul Octavian Bot. Inițial se intenționa blocarea înființării unui partid de către dizidenții liberali excluși din PNL în frunte cu Andrei Chiliman, Vlad Moisescu și Diana Tușa reuniți în Inițiativa România Liberală. Între timp, aceștia au intrat în PNȚCD și legea de pedepsire a eșuat în cazul lor, dar lovește direct în interesele prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?