Infertilitate - Vârsta, ESENȚIALĂ la femeie. Cât de mult contează în cazul bărbatului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Femeile, odată trecute peste vârsta de 35 de ani, au șanse mult mai scăzute să conceapă un copil. Pentru ele, vârsta e esențială. Dar ce se întâmplă cu bărbații? 

Infertilitate, vârstă. Dr Mirela Nicolae, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic Sanador, spune, la Interviurile DC News și DC Medical, că bărbații sunt mai "norocoși" decât femeile când vine vorba de vârsta la care se concepe un copil.

"Vârsta bărbatului contează ceva mai puțin decât a femeii. Și vârsta bărbatului reprezintă un impact și un impediment pentru că, odată cu vârsta, calitatea spermatozoizilor scade și scade și ADN-ul pe care aceștia îl transmit mai departe", afirmă medicul Mirela Nicolae.

 Sanador

În schimb, în cazul femeii, lucrurile stau în felul următor: ”Infertilitatea afectează aproximativ 15% din cuplurile de vârstă fertilă, deci sub 35 de ani. Rata crește atunci când partenera din cuplu depășește vârsta de 35 de ani și în jurul vârstei de 40 de ani șansele de a obține o sarcină spontană sunt mici, undeva în jur de 20% din cazuri. (...) Un cuplu tânăr, în care femeia are sub 35 de ani, ar trebui ca într-un an să procreeze, dacă nu sunt probleme. Șansele obținerii unei sarcini sunt cam de 90% într-un an. (...) Dacă vârsta femeii se apropie de 40 de ani, dacă în 6 luni nu obținem o sarcină, e recomandat să trecem la investigații suplimentare, pentru că aici nu mai avem timp de pierdut”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel