INFERTILITATE INEXPLICABILĂ. Motivul pentru care femeile nu rămân însărcinate, deși sunt perfect sănătoase ele și partenerii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Conceperea unui copil ține de o multitudine de factori. Primul factor este relația intimă dintre parteneri, dar care este influențat puternic de factori psiho-sociali și de mediu. 

Medicul primar Mirela Nicolae a subliniat, în interviul pentru DCNews și DCMedical, că drumul către o sarcină, în contextul în care poate dura și un an, poate veni la pachet cu frustrări, angoase, probleme financiare, din cauza unor tratamente costisitoare. Medicul primar Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Clinic Sanador recomandă bărbaților care vor să devină părinți să-și însoțească partenera la medicul ginecolog, pentru a avea o consiliere, o discuție, în care trebuie precizată și calitatea vieții sexuale a celor doi parteneri. Conform acesteia, partenerii trebuie să aibă în vedere perioada de ovulație a femeii, precum și frecvența actelor intime, care trebuie să fie o dată la două zile, nu la cinci zile, de exemplu. 

 Sanador

Cauzele infertilității inexplicabile


”Există cazurile de infertilitate inexplicabilă. Multe dintre ele nu reprezintă o infertilitate clară, ci o subfertilitate. O parte dintre pacientele care vin și la care nu se găsește nicio cauză, nici la ele, nici la partenerul de sex masculin, dacă sunt lăsate încă 3 ani, o parte din ele, poate 40%, vor reuși să conceapă spontan, fără niciun tratament.” a subliniat medicul primar de la Sanador. Însă, perioada de expectativă nu este recomandă cuplurilor în care femeia are mai mult de 35 de ani.

Medicul Mirela Nicolae a mai subliniat că ”stresul inhibă fertilizarea naturală”, adăugând că e clar implicat în conceperea unei sarcini. Pe lângă factorii psiho-sociali, medicul de la Sanador a vorbit și despre factorii de mediu. Pe lângă poluare, aceasta a subliniat că și mașina are un rol: ”Ne urcăm toată ziua în mașină, nu mergem la sală”. Prin urmare, subliniază că activitatea fizică, alimentația sănătoasă și somnul sunt esențiale nu doar pentru stilul nostru de viață zilnic, dar își pun amprenta și asupra șansei de a avea un copil. 

Progresul femeii vine cu reversul medaliei. Medicul a vorbit despre emanciparea femeii, care răzbește în societate prin multă muncă, mult stres, însă toate acestea vin la pachet cu găsirea unui partener la o vârstă târzie. În acest context, conceperea unui copil va fi la o vârstă înaintată, când șansele de a rămâne însărcinată sunt mai mici. La șansele scăzute se adaugă și ceilalți factori.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel