INEDIT - O benzinărie restituie diferența de bani celor care au cumpărat combustibil la supra-preț!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels
Foto Ilustrativ/Pexels
Una dintre benzinării și-a cerut scuze față de clienți pentru exploatarea situației şi s-a oferit să restituie diferenţa de bani de la preţul iniţial, pe baza bonului fiscal.

Aseară, Eso Petrol a afișat un preţ unitar de 9,99 lei pentru motorină şi benzină, după ce oamenii au început să facă cozi la benzinării pe fondul zvonurilor creșterii prețului carburanților, informează mesajul.ro. 

Ulterior Eso Petrol au modificat prețul și s-au întors la valoarea inițială.

„În urma deciziilor impulsive din data de 09.03.2022 la reacţia unora care au venit să alimenteze în tot felul de recipiente cantităţi foarte mari, într-un moment în care aveam informaţii de la parteneri referitoare la o creştere a preţului peste noapte cu sume însemnate şi riscul de a rămâne fără stocuri de carburant pe termen lung, fără să ne gândim la impactul asupra clienţilor de bună credinţă, vedem necesitatea de a veni cu scuzele noastre sincere, susţinute de înapoierea diferenţei de bani de la preţul iniţial la cel mărit, pe baza bonului fiscal.În speranţa că veţi reuşi să înţelegeţi reacţia noastră în condiţiile date, vă mulţumim anticipat.”, au transmis cei de la Eso Petrol.

Lanțul autohton Eso Petroll are sediul în Sibiu și deține mai multe stații de distribuție în zona de centru și de vest a țării.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă în legătură creşterea preţurilor la carburanţi şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea.

"ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reală economică. De dimineaţă am participat la întâlnirea convocată de prim ministrul Nicolae Ciucă pentru a analiza cauzele care au dus la creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi. Au mai participat ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliul Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu. Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea. Totodată, nu există motive de îngrijorare, avem stocuri suficiente de produse petroliere pentru a se asigura livrările către clienţi", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Citiți mai mult 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel