Îndreptar practic de medicină de familie, instrument în fiecare cabinet medical
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ghidul ”Îndreptar practic de medicină de familie” a fost publicat în cea de-a treia ediție, sub coordonarea prof. dr. Dumitru Matei. Îndreptarul este conceput de profesorii de la UMF Carol Davila, disciplina Medicină de Familie.

Conținutul lucrării corespunde baremului de cunoștințe practice obligatorii pentru studenți și rezidenți, fiind un instrument de lucru care nu trebuie să lipsească din niciun cabinet de medicină de familie. 

Informațiile necesare fiecărui practician se regăsesc în această carte, de la normele de înființare a cabinetului și relațiile cu Casa de Asigurări de Sănătate, până la noutățile din consilierea pregravidică, modificarea comportamentelor dăunătoare sănătății sau algoritmii de investigații și tratament în principalele boli cu care se confruntă medicina de familie.

Medicii de familie mai pot afla din acestă lucrare care sunt principiile de alcătuire a unor regimuri alimentare pentru bolile cele mai frecvente.

În cea de-a treia ediție a fost adăugat și un capitol de tehnici și principii de psihoterapie. Editura Amaltea a asigurat condiții grafice deosebite acestui volum apărut sub egida Societății Academice de Medicină a Familiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel