Indignare într-un supermarket, după ce au fost montate sisteme antifurt la creioanele de colorat pentru copii / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Freepik
Freepik
Un supermarket a montat sisteme antifurt la creioanele de colorat pentru copii, fapt ce a stârnit furia clienților.

Un supermarket a stârnit indignare prin montarea de sisteme antifurt la creioanele de colorat pentru copii, un pachet valorând doar 18 lei. Mișcarea vine în timp ce criza costului vieții a dus la o creștere a incidentelor de furt la nivel național, scrie The Mirror.

Cel mai ieftin articol cu sistem de securitate este un pachet de două pixuri, la prețul de 2,20 lire sterline, aproximativ 12,5 lei. Dar sistemele au fost găsite și pe un pachet de 12 creioane de colorat Noris, care costă 2,25 lire sterline, aproximativ 13 lei.

Măsurile de securitate au fost aplicate, de asemenea, și altor pachete de pixuri, carioci și creioane mecanice.

Acestea au fost văzute la magazinul Tesco Extra din Finsley Gate, Burnley, Lancashire. Dylan John, un localnic în vârstă de 46 de ani, a declarat pentru What's The Jam: „Am luat doar un pix și am simțit că aș cumpără un ceas Rolex“.

„Până și setul de pixuri pentru copii în valoare de 2,20 lire sterline avea un sistem pe el. Hoții din magazine sunt atât de disperați? Sunt de acord ca o sticlă drăguță de whisky sau șampanie să aibă un sistem de securitate, dar un set de pixuri? Lumea a devenit nebună.“, a spus el.

Furturile din supermarketuri au crescut cu până la 75% anul trecut, deoarece criza costului vieții i-a făcut pe britanicii săraci să recurgă la astfel de metode.

The Mirror a obținut cifre care confirmă creșteri uriașe ale cazurilor de furt de mâncare, băutură și alte produse esențiale de la principalele lanțuri de magazine ale țării.

Poliția din West Midlands a observat o creștere cu 70% a rapoartelor privind clienții prinși că fură bunuri de la Tesco, ASDA și Co-op anul trecut, în comparație cu cifrele din 2021, au dezvăluit datele de la Freedom of Information.

Astfel, supermarketurile au recurs la mișcări fără precedent pentru a preveni sustragerea lucrurilor esențiale, cu sisteme antifurt montate la lapte și carne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel