Indian Wells 2019. Federer, surpriză după abandonul lui Nadal. "Nu am fost fericit"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
După abandonul lui Rafel Nadal, soarta lui Roger Federer a fost decisă.

Elveţianul Roger Federer, favorit 4, şi austriacul Dominic Thiem, favorit 7, s-au calificat sâmbătă în finala turneului de tenis ATP Masters 1000 de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii de 8.359.455 dolari.

Federer s-a calificat în finală ca urmare a abandonului lui Rafael Nadal, din cauza unui probleme la genunchiul drept, care a împiedicat o nouă confruntare, a 39-a, după o pauză de 18 luni. Într-un comunicat, tenismanul spaniol a precizat că la încălzirea de sâmbătă am simţit că genunchiul nu îmi va permite să joc la nivelul de care aveam nevoie pentru a disputa un asemenea meci. Vă imaginaţi că nu am fost fericit să iau această decizie, este dur şi frustrant, pentru că am jucat bine în acest turneu.

Nadal, care nu a precizat durata absenţei sale, ar urma să debuteze în sezonul pe zgură la Monte-Carlo (13-21 aprilie). În prima semifinală, Thiem l-a învins pe canadianul Milos Raonic, cap de serie 13, cu 7-6 (3), 6-7 (3), 6-4. Austriacul are 11 titluri, dar nu a mai câştigat un Masters 1000. Federer vizează al 101-lea trofeu din cariera sa şi al 6-lea la Indian Wells. În confruntările directe, Federer, 37 ani, şi Thiem, 25 ani, sunt la egalitate, 2-2.

Vezi și: DIETĂ. Carmen Brumă, mit spulberat: Sportul nu te slăbește! Este matematică simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel