Data publicării:

India și China, acord privind retragerea trupelor din zona de frontieră

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
India și China, acord privind retragerea trupelor din zona de frontieră / Sursă foto: Pixbay
India și China, acord privind retragerea trupelor din zona de frontieră / Sursă foto: Pixbay
India spune că a ajuns la un acord cu Republica Populară Chineză privind dezangajarea trupelor de frontieră.

India și China au fost de acord să retragă trupele dintr-o zonă cu lacuri extrem de disputată din vestul Munților Himalaya, a declarat ministrul indian al apărării. Rajnath Singh a precizat că s-a ajuns la un acord după mai multe runde de discuții între comandanții militari și diplomați.

"Discuțiile noastre cu Republica Populară Chineză au condus la un acord privind retragerea trupelor de pe malurile nordice și sudice ale lacului Pangong", a spus acesta. Totodată, Ministerul Apărării din China a declarat că trupele celor două țări au început să se retragă de pe malul lacului miercuri.

Tensiuni între cele două state

 

Inițial, China a declarat că trupele sale operează în propria sa zonă și a acuzat polițiștii de frontieră indieni de acțiuni provocatoare. În iunie 2020, 20 de soldați indieni au fost uciși când cele două state s-au confruntat în Valea Galwan, primele decese dintre cele două state din ultimii 45 de ani. China a suferit, de asemenea, un număr de victime, fără a exista informații clare din partea Beijingului.

India și China au purtat un război în 1962 și de atunci nu au reușit să se pună de acord asupra frontierei de 3.488 km, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel